Αρχική | Χρηματιστήριο | Συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ράλι της Wall Street

Συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ράλι της Wall Street

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ράλι της Wall Street

Με ισχυρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη δίνοντας συνέχεια στο χθεσινό ράλι εν μέσω ολοένα και περισσότερων ενδείξεων ότι η εξάπλωση του κορονοϊού επιβραδύνει σε σημεία του πλανήτη που τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν εκτός ελέγχου. Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε και πάλι την αισιοδοξία του όσον αφορά τις ερευνητικές προσπάθειες για την εύρεση θεραπείας ή ενός εμβολίου. "Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ", δήλωσε,  ενώ σημείωσε ότι η έρευνα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου και θεραπειών έχει επιταχυνθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Σημείωσε παράλληλα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ένα ιστορικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Οι αναφορές του Αμερικανού προέδρου στα ακολουθούν ένα μπαράζ δημοσιευμάτων ότι το Κογκρέσο εξετάζει να δρομολογήσει και νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να μετριαστεί ο υφεσιακός αντίκτυπος από το μαζικό κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αυστηρή καραντίνα στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το Κογκρέσο εξετάζει ένα πακέτο μέτρων για τον επόμενο μήνα αξίας έως και 1,5 τρισ. δολ. για ενισχύσει την οικονομία και να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν η ύφεση που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία να είναι μικρότερη σε διάρκεια και πιο ήπια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text