TITAN CEMENT INTERNATIONAL

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
TITAN CEMENT INTERNATIONAL

Κατά το 2019, παρά τις προκλήσεις των αγορών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Όμιλος TITAN διατήρησε την αναπτυξιακή του πορεία και ικανοποιητικό επίπεδο κερδοφορίας. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα € 1.609,8 εκ., σημειώνοντας αύξηση 8,0%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 2,8% σε € 267,1 εκ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε € 50,9 εκ., εμφανίζοντας μείωση 5,5% σε σύγκριση με το 2018.

Οι πωλήσεις εμφάνισαν μικτές τάσεις ανάλογα με τη χώρα δραστηριοποίησης και την κατηγορία προϊόντων. Οι πωλήσεις τσιμέντου στις τοπικές αγορές αυξήθηκαν σε όλες τις περιοχές εκτός από την Ανατολική Μεσόγειο όπου σημειώθηκε πτώση κατά 2,6% σηματοδοτώντας ένα ακόμη έτος συρρίκνωσης σε μια αγορά που πάσχει ήδη από πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα. Οι δραστηριότητες του ομίλου στις ΗΠΑ σημειώσε ισχυρές επιδόσεις με κύκλο εργασιών ενισχυμένο κατά 10,7%.  Στην Ελλάδα και την Δ. Ευρώπη τα αποτελέσματα παρουσίασαν βελτίωση με αύξηση πωλήσεων κατά 3,3% ενώ ο  κύκλος εργασιών στον τομέα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σημείωσε σημαντική βελτίωση το 2019 λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή κατά 10%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της μητρικής αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους €0,20 ανά μετοχή (στους μετόχους της 14ης Μαΐου 2020).

Μέσα από έναν νέο κύκλο αξιολόγησης ουσιωδών θεμάτων και προτεραιοτήτων που θα δημιουργηθεί ένας νέος στρατηγικός  σχεδιασμός που θα δημοσιευθεί εντός του 2020. Επηρεασμένος από την φιλοσοφία των “φιλικών προς το περιβάλλον επενδύσεων” που γίνεται με βάση την κλιματική αλλαγή, η κύρια προτεραιότητα για την TCI είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των δραστηριοτήτων καθώς και η συμμετοχή στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της συνολικής αλυσίδας του κλάδου κατασκευών. Ο Όμιλος εκτιμά πως, ο στόχος του 2020 για μείωση κατά 20% των ειδικών εκπομπών σε σχέση με το έτος βάσης 1990 θα επιτευχθεί, αλλά με μικρή καθυστέρηση λόγω του τρέχοντος κανονιστικού πλαισίου και των χαρακτηριστικών των αγορών όπου δραστηριοποιείται.

Σε ότι αφορά την πανδημία του Covid-19, έχει καταρτήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης και ευελιξίας, ενισχύοντας την ρευστότητά της σε €400 εκ. συνδυάζοντας ταμειακά διαθέσιμα και δεσμευμένες τραπεζικές γραμμές χρηματοδότησης.

 

Δείτε: σχετικό δελτίο τύπου (εδώ), τον πίνακα οικονομικών μεγεθών (εδώ), τη σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr (εδώ).

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text