ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Παπουτσάνης, σημείωσε σημαντικές επιδόσεις τόσο στο ρυθμό ανάπτυξης, όσο και στην κερδοφορία. Κατά το 2019 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 30,7 εκατ. έναντι € 24,2 εκατ. το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 27%. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών είχε η διεύρυνση των συνεργασιών της ελληνικής σαπωνοποιίας με πολυεθνικές εταιρίες. Θετική συνεισφορά είχαν επίσης η κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η κατηγορία των ειδικών σαπωνομαζών σε αγορές τους εξωτερικού.

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν το 2019 σε € 1,9 εκατ., έναντι € 1,1 εκατ. το 2018, ενώ τα . Τα μετά από φόρους κέρδη έφτασαν στα € 1,3 εκατ. (+22%). Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 3,8 εκατ. ευρώ, έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το 2018, αυξημένα κατά 34%. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε €15 εκατ., ποσό που αντιπροσωπεύει ποσοστό 49% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι €10 εκατ. της προηγούμενης χρήσης (41%), ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο κατά το 2020.

Στους επιμέρους κλάδους που δραστηριοποιείται η εταιρία: α) Οι πωλήσεις στα επώνυμα προϊόντα μειώθηκαν κατά 3,0%. β) Στα ξενοδοχειακά προϊόντα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13%, αύξηση που προήλθε τόσο από τη διεθνή αγορά όσο και από την ελληνική αγορά. γ) Στα προϊόντα τρίτων (βιομηχανικές πωλήσεις, ιδιωτική ετικέτα) παρουσιάστηκε αύξηση κατά 73%, που προήλθε από διεύρυνση συνεργασίας με πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού για την παραγωγή προϊόντων της, κυρίως σαπώνων. δ) Στην κατηγορία βιομηχανικών πωλήσεων σαπωνομαζών σημειώθηκε αύξηση κατά 16% λόγω των εξαγωγών. Οι πωλήσεις σαπωνομαζών συνεχίζουν να παρουσιάζουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης λόγω της ζήτησης από εταιρείες εξωτερικού για ειδικές σαπωνόμαζες.

Κατά το 2020, η εταιρία θα προσπαθήσει να αυξήσει τις πωλήσεις της: α) μέσω της ανάπτυξης υφιστάμενης συνεργασίας στον τομέα παραγωγής σαπώνων για την ευρωπαϊκή αγορά, β) μέσω νέας συμφωνίας με μια από τις μεγαλύτερες Γερμανικές εταιρίες για την παραγωγή του 50% περίπου των Ευρωπαϊκών τους αναγκών, γ) μέσω της χρήσης νέων καινοτόμων προϊόντων με μειωμένη χρήση πρώτων υλών που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δ) μέσω μέσω της προσέλκυσης νέων πελατών εξωτερικού.  Παράλληλα, μία νέα πηγή εσόδων -που μπορεί να αποδειχθεί σημαντική- θα προέλθει από την παραγωγή και διάθεση αντισηπτικών, δραστηριότητα που ξεκίνησε μόλις πρόσφατα.

Η παρούσα πανδημία έχει επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειες και την ζήτηση σε ορισμένους κλάδους και ευνοεί την εξέλιξη των εργασιών της εταιρίας. Εν τούτοις, καθώς οι πωλήσεις της εταιρίας επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, η ανατροπή των δεδομένων λόγω της πανδημίας, κάνει δύσκολη τη διατύπωση προβλέψεων. Εκτίμησή μας είναι ότι τα μεγέθη της εταιρίας θα κινηθούν ικανοποιητικά.

Δείτε: την ετήσια οικονομική έκθεση (εδώ), τον πίνακα οικονομικών μεγεθών (εδώ) και τη σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text