Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γαλλία: Ύφεση 6% στο α΄ τρίμηνο περιμένει η κεντρική τράπεζα

Γαλλία: Ύφεση 6% στο α΄ τρίμηνο περιμένει η κεντρική τράπεζα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γαλλία: Ύφεση 6% στο α΄ τρίμηνο περιμένει η κεντρική τράπεζα

Η γαλλική οικονομία πιθανότατα συρρικνώθηκε 6% στο α΄ τρίμηνο έναντι των τριών προηγουμένων μηνών, καθώς το εθνικό lockdown εξαιτίας του κορονοϊού έχει απενεργοποιήσει βασικές πτυχές της οικονομίας, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας. Αυτό θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συρρίκνωση σε τριμηνιαία βάση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπερβαίνοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της ύφεσης κατά 5,3% στο β΄ τρίμηνο του 1968, όταν η Γαλλία αντιμετώπιζε κοινωνική αναταραχή, μαζικές μαθητικές διαδηλώσεις και γενικές απεργίες.

Η Γαλλία βρίσκεται σε αποκλεισμό από τις 17 Μαρτίου, και η οποία επισήμως θα λήξει στις 15 Απριλίου, αν και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα παραταθεί εάν κριθεί αναγκαίο. Μια τυπική εβδομάδα περιορισμού τον Μάρτιο έφερε την οικονομική δραστηριότητα μειωμένη κατά το ένα τρίτο σχεδόν, ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανάλυση της για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορονοϊό. Υπό το πρίσμα τόσο χαμηλών επιπέδων δραστηριότητας, κάθε δύο εβδομάδες που η χώρα περνάει σε lockdown, θα μπορούσαν να μειώσουν την ετήσια οικονομική δραστηριότητα κατά 1,5%, εκτιμά η Τράπεζα της Γαλλίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας Insee.

Η κεντρική τράπεζα κατέληξε στις εκτιμήσεις αφού συγκέντρωσε τα στοιχεία από τις μηνιαίες έρευνες για το επιχειρηματικό κλίμα, που διεξήχθησαν σε 8.500 επιχειρήσεις από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 3 Απριλίου.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text