Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 215 | Dividend Kings - Dividend Aristocrats

Dividend Kings - Dividend Aristocrats

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Dividend Kings - Dividend Aristocrats

Ως  “Dividend Kings”, χαρακτηρίζονται οι αμερικανικές εταιρίες  που διανέμουν αυξανόμενο κατ’ έτος μέρισμα επί πενήντα ή περισσότερα χρόνια. Σήμερα υπάρχουν 30 εταιρίες που πληρούν τα κριτήρια της κατηγορίας αυτής.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 7/4/2020, μόνο 3 μετοχής σημείωσαν θετική απόδοση με μέση απόδοση 5,7%. Όλες οι υπόλοιπες μετοχές όπως ήταν αναμενόμενο σημείωσαν αρνητικά πρόσημα. Στο διάστημα αυτό ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 20,6%. Δέκατεσσερις (14) Dividend Kings είχαν απώλειες μεγαλύτερες από αυτό το ποσοστό με μέση απώλεια 31,7%. Αντίστοιχα ο SP 500 κατέγραψε απώλειες 17,7% και 18 Dividend Kings σημείωσαν απώλειες μεγαλύτερες από τον δείκτη, με μέση απώλεια 29%. Σαν ομάδα, οι Dividend Kings κατέγραψαν μέση απόδοση -19,9%.

 

Στην καθιερωμένη στήλη του ΧΡΗΜΑ&ΑΓΟΡΑ, για τους Dividend Kings θα προσθέσουμε και την κατηγορία αμερικανικών εταιριών που χαρακτηρίζονται ως Dividend Aristocrats, δηλαδή εταιρίες που διανέμουν αυξανόμενο κατ’ έτος μέρισμα πάνω από 25 χρόνια. Σήμερα στην λίστα των Dividend Aristocrats υπάρχουν 64 εταιρίες.Αξίζει να σημειωθεί πως οι Dividend Aristocrats είναι οι εν δυνάμει μελλοντικοί Dividend Kings, αν και εφόσον συνεχίσουν την μερισματική τους πολιτική.

Οι επιδόσεις των Dividend Aristocrats σαν ομάδα, από την αρχή του έτους και μέχρι τις 7/4/2020 κατέγραψαν μέσες απώλειες -10,3%, έναντι -20,6% που κατέγραψε ο DJI και -17,7% που κατέγραψε ο SP500. Παρατηρούμε ότι η μέση απόδοσή τους ήταν καλύτερη απ’ αυτή των Dividend Kings.

 

Πιο συγκεκριμένα, 4 μετοχές σημείωσαν θετικές αποδόσεις με μέση απόδοση 7,4%, 8 μετοχές κινήθηκαν σε απώλειες από 0% έως 10% με μέση απόδοση 6%, 20 μετοχές κινήθηκαν σε απώλειες από 10% μέχρι 20% με μέση απώλεια 14,5% και σε απώλειες πάνω από το 20% κινήθηκαν 32 μετοχές με μέση απώλεια 30,8%.

Δείτε τον πίνακα με real time τιμες των Dividend King εδώ.
Δείτε τον πίνακα με real time τιμες των Dividend Aristocrats εδώ.
Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης Dividend Aristocrats - SP 500 εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text