Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 8/4/2020) η ισχυρή ανοδική αντίδραση του ΓΔ σε επίπεδα καθαρά πάνω από τις 600 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 8/4/2020) η ισχυρή ανοδική αντίδραση του ΓΔ σε επίπεδα καθαρά πάνω από τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font




Μας εκπλήσσει θετικά η αγορά. Ενώ περιμέναμε σήμερα μια φυσιολογική διόρθωση μετά την πανίσχυρη 20ημέρη ανοδική αντίδραση των 120 μονάδων ή +25% πάνω από τον πυθμένα μέσων Μαρτίου, αντίθετα, ο ΓΔ (+1% στις 4.00 μμ) παγιώνει το ράλι της αντίδρασης με ένα μεγάλο άσπρο καντήλι (άνοιγμα στις 595 μονάδες, τρέχον στις 614) μεγέθους +3,40% με ικανοποιητικό τζίρο (κοντά στα 70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζοντας το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 628 μονάδων συμπίπτον με τον ΕΚΜΟ30 των οποίων η ανοδική διάσπαση θα δώσει μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών. Εμείς όμως είμαστε ήδη αγορασμένοι με μουαγιέν κατά μήκος του καταρράκτη με μέση τιμή κτήσης τις 666 μονάδες.

Η αγορά πάει καλά και προς το παρόν δείχνει ότι τα άσχημα έχουν περάσει. Η προσοχή μας τώρα είναι στραμμένη, από πάνω, στις 628 μονάδες όπου διέρχονται οι βραχυμεσοπρόθεσμες γραμμές των ΥΚ20 και ΕΚΜΟ30 και από κάτω, στις 538 μονάδες όπου ευρίσκεται η πρώτη στήριξη – κυλιόμενος πυθμένας των 538 μονάδων.

Μόνον αν σπάσει καθοδικά η εν λόγω στήριξη των 538 μονάδων θα χάσουμε εμείς την αισιοδοξία μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι ήδη αγορασμένο κατά 90% και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Θα αναφερθούμε και πάλι, όπως χθες, σε τέσσερες ομάδες μετοχών :
Πρώτον, τις υπερπωλημένες από τις οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν οι ήδη καθυστερημένοι επενδυτές που ήθελαν να κυνηγήσουν τα χαμηλά. Διακρίνουμε τις, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -52% από το υψηλό τριμήνου, ΙΝΛΟΤ -54%, ΦΡΙΓΟ -55%, ΒΙΟ -43%, ΙΝΚΑΤ -47%, ΙΝΤΚΑ -47%, ΦΡΛΚ -48%, ΟΤΟΕΛ -49%, ΣΕΝΕΡ -44%, ΑΡΑΙΓ -46%,  ΟΛΥΜΠ -41%, ΟΠΑΠ -43%, ΔΕΗ -38%, ΕΛΧΑ -38%, ΓΕΚΤ -35% MYT -33%, MOH -31%.

Δεύτερον, τις «ανθεκτικές μετοχές» τις οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν οι πολύ μακροχρόνιοι επενδυτές που ψάχνουν για καλές και σταθερές μετοχές . Διακρίνουμε τις, ΤΕΝΕΡΓ -11% από το υψηλό τριμήνου, ΟΤΕ -16%, EYDAP -13%, SAR -19%, KRI -20% ΕΛΛ -19%.

Τρίτον, τις μετοχές που δείχνουν σήμερα μεγάλη δύναμη (μεγάλους ανοδικούς όγκους) που σημαίνει ότι και τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, αν η αγορά είναι ανοδική, θα πρέπει να συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά . Για τέτοιες μετοχές ενδιαφέρονται οι μεσοβραχυχρόνιοι momentum traders αλλά και οι μακροχρόνιοι επενδυτές. Διακρίνουμε, κατά κύριο λόγο THN ΕΛΛΑΚΤΩΡ και εν δευτέρου τις, ΜΥΤΙΛ και ΣΕΝΕΡ.

Και τέταρτον, τις υπεργορασμένες μετοχές που ενδιαφέρονται βραχυχρόνιοι κερδοσκόποι που θέλουν να πουλήσουν. Διακρίνουμε τις, ΙΝΛΟΤ +86% από τον πυθμένα Μαρτίου, ΔΕΗ +67%, ΜΠΕΛΑ +52%, ΓΕΚΤ +48% ΚΑΙ ΑΡΑΙΓ + 42%. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές είναι και ταυτόχρονα υπερπωλημένες, που σημαίνει ότι οι «σορτάκηδες» θα πρέπει να το σκεφθούν καλά.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text