Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Αδειάζουν τα σεντούκια από χρυσές λίρες!

Αδειάζουν τα σεντούκια από χρυσές λίρες!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αδειάζουν τα σεντούκια από χρυσές λίρες!

Nέο ρεκόρ κατέγραψαν οι πωλήσεις χρυσών λιρών Αγγλίας από τα ελληνικά νοικοκυριά στο πρώτο τρίμηνο του 2020, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία που ξεκίνησε το 2019. Αιτία, η έκρηξη της τιμής του χρυσού, λόγω και του κορονοϊού, η οποία είναι αρκετά δελεαστική για τους ιδιώτες, που σπεύδουν μαζικά να επωφεληθούν.Μάλιστα αν δεν φρέναραν οι ρευστοποιήσεις, στο β΄ δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και της υπολειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω του κορονοϊού, το σύνολο των πωλήσεων θα διαμορφώνονταν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Πάντως, την ώρα οι πωλήσεις των χρυσών λιρών κρίνονται συμφέρουσες λόγω των υψηλών τιμών, που έχει ο χρυσός, εντούτοις ασύμφορη είναι η αγορά χρυσών λιρών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αιτία, η διεύρυνση του spread αγοράς και πώλησης που έχει επιβάλει η ΤτΕ, από τις αρχές του 2020. Έτσι, ενώ χθεσινή επίσημη τιμή πώλησης από τον ιδιώτη στην Τράπεζα της Ελλάδος της χρυσής λίρας ήταν 345,22 ευρώ, για να την αγοράσει ο ιδιώτης από την ΤτΕ θα πρέπει να δώσει 459,88 ευρώ.

Πρόκειται για μια διαφορά της τάξης των 114,66 ευρώ ή κατά 33,2%, η οποία αποτρέπει αυτή την περίοδο την αγορά χρυσών λιρών, για επένδυση. Οι αγορές που γίνονται συνήθως από την ΤτΕ σε τέτοιες υψηλές τιμές, αφορούν κυρίως περιπτώσεις για δώρα γάμου, βάφτισης κ.λπ. και είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πρώτο τρίμηνο του 2020, οι πωλήσεις χρυσών λιρών από ιδιώτες, στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανήλθαν σε 28.064 τεμάχια.

Οι πωλήσεις είναι αυξημένες σε σχέση με το Δ’ τρίμηνο του 2019, που είχαν ανέλθει σε 25.936 τεμάχια αλλά και με το πρώτο τρίμηνο του 2019, όταν οι πωλήσεις χρυσών λιρών από ιδιώτες ήταν 21.502 τεμάχια. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πωληθέντων τεμαχίων στο πρώτο τρίμηνο του 2020, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος, μετά το γ’ τρίμηνο του 2019 όταν οι πωλήσεις χρυσών λιρών είχαν ανέλθει σε 32.543 τεμάχια. Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι αγορές χρυσών λιρών από την Τράπεζα της Ελλάδος ήταν μόλις 2.016 τεμάχια και 6.795 τεμάχια στο Δ’ τρίμηνο του 2019.

Πηγή:sofokleousin.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text