Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Πλήρης η επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο»

Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Πλήρης η επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Πλήρης η επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο»

Εκ των συνομιλητών ήταν ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος μίλησε για καθήλωση της ζήτησης σε ποσοστά ανήκουστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Ανέφερε ότι η υγειονομική κρίση εξελίσσεται σε οικονομική κρίση και -σε κάθε περίπτωση- δυτικές χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν μπορούν να μετράνε πτώματα με ευρώ» και τόνισε ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Η καθίζηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ίσως ξεπεράσει το 20%

Προσδιόρισε το δεύτερο τρίμηνο του έτους την καθίζηση του ΑΕΠ «να ξεπερνά το 20%, ίσως και παραπάνω». Ο κ.Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση "απείρως καλύτερα και γι᾽ αυτό έχουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε” και σημείωσε πως σιγά σιγά φαίνεται το τέλος της κρίσης.«Η επάρκεια είναι πλήρης σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε φυσικό αέριο και σε πετρέλαιο. Ωστόσο πρόσθεσε ότι στη βιομηχανία τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς βλέπουμε επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με αφανισμό για τελείως εξωγενείς παράγοντες» ανέφερε ο κ Μυτιληναίος .

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ακόμη πως η επόμενη ημέρα ίσως επιφυλάσσει κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις διότι «είναι τόσο πολύ το χρήμα που τυπώνεται παγκοσμίως που αυτό το χρήμα όταν περάσουμε τον πάτο της κρίσης θα αρχίσει να φαίνεται στην οικονομία και θα ωφελήσει την οικονομία το κράτος και τις επιχειρήσεις».

Πηγή:kerdos.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text