Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ποια νέα έργα ρίχνει στην αγορά η ΕΡΓΟΣΕ

Ποια νέα έργα ρίχνει στην αγορά η ΕΡΓΟΣΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποια νέα έργα ρίχνει στην αγορά η ΕΡΓΟΣΕ

Τους επόμενους μήνες

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, η θυγατρική του ομίλου ΟΣΕ προγραμματίζει τη δημοπράτηση μειοδοτικών διαγωνισμών, συνολικού ύψους 154 εκατ. ευρώ, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

- τη δεύτερη φάση εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών, που περιλαμβάνει την κατασκευή των υπόλοιπων γραμμών και αποβάθρων του σταθμού και τη σύνδεσή του με το Μετρό, διαθέτοντας προϋπολογισμό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ.

- την ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση-τηλεδιοίκηση στην υφιστάμενη μονή σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα-Βόλος, έργο της τάξεως των 66,3 εκατ. ευρώ

- την εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης και ETCS (Ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας) στην υφιστάμενη μονή σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη (46,3 εκατ. ευρώ) και

-την κατασκευή σιδηροδρομικής στάσης στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας ύψους 1,6 εκατ. ευρώ

Έως το τέλος της χρονιάς, η ΕΡΓΟΣΕ προγραμματίζει να προχωρήσει στη δημοπράτηση έργων 227 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα βασικότερα αφορούν την επιδομή, ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ)-Πάτρας στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος που είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ. Όπως και την αναβάθμιση της γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Μουριές ύψους 65 εκατ. ευρώ.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text