Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕΥ: Η επόμενη μέρα φέρνει μακρά και βραδεία ανάκαμψη και deals

ΕΥ: Η επόμενη μέρα φέρνει μακρά και βραδεία ανάκαμψη και deals

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥ: Η επόμενη μέρα φέρνει μακρά και βραδεία ανάκαμψη και deals

Το 73% των ανωτάτων στελεχών διεθνώς εκτιμούν ότι η πανδημία του Cοvid-19 θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, περισσότεροι από τους μισούς (52%) αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες, καθώς διαπιστώνουν την ευπάθεια της εφοδιαστικής τους αλυσίδας και το 54% αναμένουν μία μακρά περίοδο βραδείας ανάκαμψης, η οποία θα επεκταθεί και το 2021.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται για μείωση περιθωρίων κέρδους αλλά και για deals, την επόμενη μέρα της κρίσης του Covid-19.

Σύμφωνα με την ΕΥ, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων του κορωνοϊού στις αλυσίδες εφοδιασμού, στα έσοδα και την κερδοφορία, ενώ ταυτόχρονα επανεξετάζουν την κατανομή κεφαλαίων και τα σχέδιά τους για Συγχωνεύσεις & Εξαγορές  μετά την κρίση. Αυτό προκύπτει από την 22η έκδοση της εξαμηνιαίας έρευνας της ΕΥ, Global Capital Confidence Barometer, η οποία διεξήχθη την περίοδο 4 Φεβρουαρίου έως 26 Μαρτίου 2020.

Η έρευνα, η οποία καταγράφει τις απόψεις πάνω από 2.900 ανωτάτων στελεχών παγκοσμίως, διαπιστώνει μεταξύ άλλων ότι τα στελέχη αντιδρούν στην κρίση προβαίνοντας σε αναθεωρήσεις των μοντέλων λειτουργίας των οργανισμών τους. Μάλιστα, με το 49% να αναφέρουν περιθώρια κέρδους ίδια ή και χαμηλότερα σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, η μεγάλη πλειοψηφία(95%) προετοιμάζεται για περαιτέρω μείωση των περιθωρίων κερδοφορίας τους, ενώ η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

Προετοιμασία για το τι έπεται

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλές επιχειρήσεις (72%), υπό την πίεση των στόχων που είχαν θέσει ως προς τα έσοδα και την κερδοφορία, είχαν ήδη προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες μετασχηματισμού. Η πλειοψηφία των στελεχών (72%) σκοπεύουν, επίσης, να προβούν σε τακτικότερες αναθεωρήσεις στρατηγικών και χαρτοφυλακίων. Η επιστροφή στην κανονικότητα, θα επικεντρωθεί, κατά προτεραιότητα, σε αλλαγές στις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία (43%), καθώς και στην ανακατανομή κεφαλαίων σε όλο το εύρος του χαρτοφυλακίου τους (42%).

Ο μετασχηματισμός μέσω Σ&Ε «κλειδί» για την ανάκαμψη

Ενώ το 54% των ερωτηθέντων αναμένουν μία περίοδο βραδείας ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας, σε σχήμα “U”, η οποία θα επεκταθεί το 2021, το 38% προβλέπουν ότι η ανάκαμψη και η επιστροφή στην κανονικότητα θα επέλθει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους . Μόλις ένα 8% προβλέπει μία ανάκαμψη σχήματος "L", δηλαδή μία περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, με την οικονομική δραστηριότητα να ανακάμπτει το 2022.

Η πρόθεση για υλοποίηση Σ&Ε κατά τους επόμενους 12 μήνες, παραμένει στα υψηλά επίπεδα (56%) που καταγράφονταν σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος κύκλου συμφωνιών. Ωστόσο, τα στελέχη παγκοσμίως αναφέρουν ότι, εξαιτίας του Covid-19, θα επικεντρωθούν περισσότερο στην επιχειρησιακή ανθεκτικότητα ενός στόχου, κατά την αξιολόγηση μιας συναλλαγής (38%), ενώ αναμένουν μείωση στις αποτιμήσεις (39%).

Πηγή:naftemporiki.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text