Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Πάγος» στην είσοδο νέων εταιρειών στο on line στοίχημα

«Πάγος» στην είσοδο νέων εταιρειών στο on line στοίχημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Πάγος» στην είσοδο νέων εταιρειών στο on line στοίχημα

Τους επόμενους μήνες και ανάλογα με την πορεία εξόδου της χώρας από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, αναμένονται οι κινήσεις των νέων «παικτών» που επιδιώκουν να μπουν στην αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού, με βάση το νέο καθεστώς αδειοδότησης. Η αβεβαιότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός οδηγεί προς τα πίσω τους σχεδιασμούς ομίλων όπως ο ΟΤΕ, που έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να επεκταθεί στο διαδικτυακό στοίχημα. Προς τα πίσω πήγαν και οι σχεδιασμοί ευρωπαϊκών ομίλων που δεν έχουν σήμερα παρουσία στην ελληνική αγορά. Η νομοθεσία προβλέπει πως οι τυχόν νέοι «παίκτες» μπορούν να καταθέσουν φάκελο για άδεια διαδικτυακού στοιχήματος, όταν αυτοί επιθυμούν.

O OΠΑΠ και οι εταιρείες που λειτουργούν σήμερα δεν είχαν τέτοια περιθώρια με καθεστώς προσωρινής άδειας, αφού υπήρχε προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, ώστε να καταθέσουν φάκελο για ένταξη στο νέο καθεστώς αδειοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και οι υπόλοιπες εταιρείες που λειτουργούν με βάση το σημερινό καθεστώς κατέθεσαν φακέλους, καθώς δεν τέθηκε θέμα παράτασης από το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση το νέο καθεστώς, παρέχονται δύο τύπων άδειες από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΠΠ): η «Αδεια Τύπου 1», που καλύπτει τη διεξαγωγή Διαδικτυακού Στοιχήματος και η «Αδεια Τύπου 2», για τη διεξαγωγή Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων όπως τα τυχερά παίγνια καζίνο, το πόκερ, παιχνίδια με χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών  κ.α. Όπως φαίνεται, σχεδόν όλοι οι υφιστάμενοι «παίκτες» κατέθεσαν αιτήσεις και για τις δύο κατηγορίες αδειών.

Ελλειψη αθλητικών γεγονότων

Το Διαδίκτυο μπορεί να αποτελεί διέξοδο σε μια περίοδο καραντίνας, αλλά η απουσία αθλητικών γεγονότων παγκοσμίως προκαλεί σοβαρές πιέσεις στις εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Πάντως, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του OΠAΠ Ντ. Κόουπ τόνισε πως οι δραστηριότητες του ομίλου στον τομέα του διαδικτυακού στοιχήματος παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο και παρατηρείται αύξηση της online βάσης ενεργών πελατών. Πρόσθεσε πως «σχετικά με την επένδυση στη Stoiximan, καταγράφονται υψηλές επιδόσεις, χάρη στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρείας στις κύριες περιοχές δραστηριοποίησης».

Ο Θωμάς Τζόκας, διευθύνων σύμβουλος της Winmasters, μιας εκ των εταιρειών που λειτουργεί ήδη στην ελληνική αγορά και κατέθεσε αίτηση για ένταξη στο νέο καθεστώς, υποστηρίζει πως «η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε πολύ μεγάλο πλήγμα στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος. Σκεφτείτε απλώς ότι, πρακτικά, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αθλητικά γεγονότα, σχεδόν πουθενά στον κόσμο. Δεδομένου ότι ο αθλητικός στοιχηματισμός συνδέεται με το 70% του τζίρου του κλάδου μας, γίνεται αντιληπτό ότι αυτή τη στιγμή οι εταιρείες μας μαστίζονται». Προσθέτει πως «σε αυτό το σημείο, είναι χρήσιμο να αναγνωρίσουμε ότι η ΕΕΠΠ και ο πρόεδρός της Ευαγγ. Καραγρηγορίου ανταποκρίνονται εξαιρετικά δεδομένων των συνθηκών στο -ούτως ή άλλως- καίριο έργο τους, βοηθώντας την αγορά αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ο κ. Τζόκας θεωρεί πως «ειδικά στις έκτακτες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης -να κλείσει η εκκρεμότητα, με βάση την κατ’ αρχάς πολύ σωστή πρωτοβουλία της κυβέρνησης». Προσθέτει πως ταυτόχρονα πρέπει «να γίνουν οι αλλαγές εκείνες που θα επιτρέψουν στις εταιρείες να είναι βιώσιμες, να έχουν προοπτική και να είναι σε θέση να επενδύσουν ακόμα περισσότερο όταν βγούμε από τη στενωπό, προς όφελος και των εργαζομένων αλλά και της εθνικής οικονομίας».

Για να προχωρήσει η διαδικασία εφαρμογής του νέου καθεστώτος πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για σειρά κανονισμών που καλύπτουν την αγορά διαδικτυακού στοιχήματος, με κυριότερους τους Κανονισμούς Παιγνίων και Τεχνικών Προδιαγραφών Παιγνίων, όπου εκκρεμεί σχετική υπουργική απόφαση. Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης βρισκόταν τους τελευταίους μήνες υπό διαβούλευση στο ευρωπαϊκό σύστημα διαβούλευσης (TRIS). Με την έγκριση του Κανονισμού Παιγνίων, η διαδικασία θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, όπου θα γίνει η αξιολόγηση των φακέλων.

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text