Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 215 | Μεγάλες απώλειες στις προτάσεις των ειδικών

Μεγάλες απώλειες στις προτάσεις των ειδικών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μεγάλες απώλειες στις προτάσεις των ειδικών

Σχεδόν διπλάσιες ήταν οι απώλειες που σημειώθηκαν στο χαρτοφυλάκιο που παρακολουθούμε και αφορά τις προτάσεις των ειδικών του περιοδικού Forbes σε σχέση με τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες. Από την αρχή του έτους και μέχρι της 3/4/2020, η αξία του χαρτοφυλακίου μειώθηκε κατά  41,4%, ενώ ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 26,2%, ο S&P 500 κατά 23% και ο Nasdaq κατά 16,1%.

 

Στις 10 μετοχές που περιέχει το χαρτοφυλάκιο, όλες (εκτός από μία), κατέγραψαν αρνητικές αποδόσεις με την μεγαλύτερη να φθάνει το 86,8% και την μικρότερη το 6,3%.

Η μόνιμη στήλη του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, “ Οι προτάσεις των ειδικών”, έχει ως στόχο να αποδείξει ότι, αφ’ ενός μεν η πρόβλεψη της πορείας μιας μετοχής -πολύ περισσότερο ενός χαρτοφυλακίου- είναι δύσκολη και ότι, ένα χαρτοφυλάκιο χρειάζεται ενεργή διαχείριση. Το χαρτοφυλάκιο που σχηματίστηκε στα τέλη του 2019, σημείωσε θετική απόδοση άλλα όχι ικανοποιητική σε σχέση με τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες και την πεποίθηση ότι το 2019 ήταν μια καλή χρηματιστηριακή χρονιά.

 

Όσον αφορά το 2020, το ξέσπασμα του Covid-19, έχει αναταράξει τις ισορροπίες των αγορών και κατ΄επέκταση την πορεία των περισσότερων μετοχών παγκοσμίως, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε κριτική στο χαρτοφυλάκιο των ειδικών να μην είναι έγκυρη, αφού τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα.

 

Δείτε τη σύνθεση και την απόδοση του χαρτοφυλακίου εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text