Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | E.E.: Η «σκυτάλη» στους ηγέτες για το μεγαλύτερο σχέδιο διάσωσης στον κόσμο

E.E.: Η «σκυτάλη» στους ηγέτες για το μεγαλύτερο σχέδιο διάσωσης στον κόσμο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
E.E.: Η «σκυτάλη» στους ηγέτες για το μεγαλύτερο σχέδιο διάσωσης στον κόσμο

Μετά τις αποφάσεις του Εurogroup και το πακέτο μέτρων ύψους μισού τρισ. ευρώ, τη σκυτάλη παίρνουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματισθεί για τις 23 Απριλίου. Οι έως τώρα δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση τς πανδημίας ανέρχονται στα 3,2 τρισ. ευρώ, στο μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στον κόσμο.

«Είναι καιρός να μπουν τα θεμέλια για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να επανεκκινήσει τις οικονομίες μας, προωθώντας ταυτόχρονα την οικονομική σύγκλιση της Ε.Ε. Ο κοινοτικός προϋπολογισμός θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ορόσημο τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Oι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να εξετάσουν τον τρόπο σύστασης ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης και έναν οδικό χάρτη και σχέδιο δράσης που θα διασφαλίζει την ευημερία των Ευρωπαίων και επαναφορά της Ε.Ε. σε πορεία σταθερής ανάπτυξης.

Μαζί με το πακέτο που συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, η «απάντηση» της Ε.Ε. στην επιδημία -μέσω δημοσιονομικών μέτρων στήριξης- ανέρχεται στα 3,2 τρισ. ευρώ, η μεγαλύτερη στον κόσμο, πέραν των μεμονωμένων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί σε εθνικό επίπεδο από τις χώρες-μέλη.

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text