Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | H 'Aγκυρα αρνείται κατηγορηματικά μια προσφυγή στο ΔΝΤ

H 'Aγκυρα αρνείται κατηγορηματικά μια προσφυγή στο ΔΝΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
H 'Aγκυρα αρνείται κατηγορηματικά μια προσφυγή στο ΔΝΤ

«Φωτιές» έχουν ανάψει οι πρόσφατες δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα περί «εποικοδομητικών συνομιλιών» με την Τουρκία, φουντώνοντας τα σενάρια για προσφυγή στο ΔΝΤ. Παρότι η Άγκυρα απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 σε συνδυασμό με τις μαζικές εκροές κεφαλαίων από τις αναδυόμενες εν μέσω της αποφυγής ρίσκου σφίγγουν τον κλοιό πιέσεων γύρω από την τουρκική οικονομία.

«Μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της Τουρκίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του κ. Καλίν στο CNN Turk έρχονται αφότου η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανέφερε στην τηλεόραση του BBG ότι το Ταμείο είχε «πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες με όλα τις χώρες-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας».

«Είμαστε εδώ για όλα μας τα μέλη», υπογράμμισε η κ. Γκεοργκίεβα. Η τελευταία φορά που η Άγκυρα είχε αναγκασθεί να προσφύγει στο ΔΝΤ ήταν το 2001. Μια απόφαση για οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ θα αντιπροσώπευε στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική του Ερντογάν, ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει ότι για την Τουρκία «αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει».

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text