Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | HΠΑ: Ενίσχυση ύψους $25 δισ. στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

HΠΑ: Ενίσχυση ύψους $25 δισ. στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
HΠΑ: Ενίσχυση ύψους $25 δισ. στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

Συμφωνία με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός και τα σκληρά μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης οδήγησαν τη ζήτηση για ταξίδια στα χαμηλότερα επίπεδα των δεκαετιών. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προσγειώσει εκατοντάδες αεροσκάφη και ζητούν από χιλιάδες υπαλλήλους να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος από τη στιγμή που οι ακυρώσεις ξεπέρασαν τις κρατήσεις.

Οι εταιρείες American, Delta, United, Southwest, Spirits, JetBlue, Alaska υπέβαλαν αίτημα για επιχορήγηση ύψους $25 δισ. και πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο κρατικής ενίσχυσης που έχει υπάρξει ποτέ. Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση αποτελεί μέρος του πακέτου στήριξης από τον κορονοϊό ύψους $2 τρισ., Cares Act, που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες απασχολούν περίπου 750.000 άτομα.

Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε $5,8 δισ. και συγκεκριμένα μια επιχορήγηση ύψους $4,1 δισ. και ένα δάνειο με χαμηλό επιτόκιο ύψους $1,7 δισ.. Η εταιρεία, The Fort Worth, με έδρα το Τέξας, αναμένεται να υποβάλει αίτηση για ένα δάνειο ύψους περίπου $4,75 δισ.

Η εταιρεία Southwest ανέφερε ότι αναμένει να λάβει $3,2 δισ., $2,3 δισ. για τη στήριξη της μισθοδοσίας και ένα δάνειο χαμηλού επιτοκίου ύψους $1 δισ. Όπως ανέφερε η εταιρεία μετά τη λήψη της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης απαγορεύεται η επαναγορά μετοχών και τα μερίσματα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 και τίθενται όρια στην αποζημίωση των στελεχών για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η Delta ανέφερε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών ύψους $5,4 δισ.  συμπεριλαμβανομένου ενός 10ετούς δανείου ύψους $1,6 δισ.. H JetBlue που εδρεύει στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι θα λάβει $935,8 εκατ., εκ των οποίων τα $251 εκατ. θα τα λάβει ως δάνειο.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text