Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 30ήμερη ισχυρή +29% ανοδική αντίδραση στον ΓΔ, έρχεται σήμερα, Μ.Τετ, 15/4/2020, μια «καλή» διόρθωση

Μετά από 30ήμερη ισχυρή +29% ανοδική αντίδραση στον ΓΔ, έρχεται σήμερα, Μ.Τετ, 15/4/2020, μια «καλή» διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ (-3,30%, στις 608 μονάδες, στις 4.20 μμ) είναι πολύ μικρή, ίση σχεδόν με το 1/10 της προηγηθείσας ανοδικής αντίδραση και συνεπώς, βάσει της θεωρίας των ποσοστιαίων retracements, δεν είναι επαρκής για να σηματοδοτήσει επαναφορά στην κύρια καθοδική τάση.

Εμείς θα ανησυχήσουμε ότι μπορεί να δούμε νέα χαμηλά κάτω των 484 μονάδων του Μάρτη, μόνον αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 550 μονάδων ή , να πάμε λίγο πιο χαμηλά, αν διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 540 μονάδων του πυθμένα Β (κοίτα γράφημα).

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 540 μονάδες, δεν θα φοβόμαστε ιδιαίτερα εμφάνιση νέου καταρράκτη, θεωρώντας ότι είδαμε τα χειρότερα.

 



Στρατηγική για το κλείσιμο

Ενδεχομένως,  αν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ΕΚΜΟ30 των 623 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την έκθεσή του κατά 5% έως 10% σύμφωνα με το σύστημα του στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 29).

 

Μετοχές

Δύο μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΠΛΑΚΡ, πετυχαίνουν σήμερα ανόδους άνω του +3% αλλά με πολύ μικρούς τζίρους, 15 και 3 χιλιάδες ευρώ αντιστοίχως.

Η κερδοσκοπική προσοχή μας είναι στραμμένη σήμερα στην ΟΛΥΜΠ που διακινεί τεράστιο γι αυτήν τζίρο ενός εκατομμυρίου ευρώ διαγράφοντας στο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων ένα ιπτάμενο μαύρο σώμα που συμβολίζει διανομές. Μόνον αν έκλεινε η ΟΛΥΜΠ πάνω από τα 2,10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,95) τότε το κηροπήγιό της θα έχανε το μαύρο χρώμα και από bearish θα καθίστατο ουδέτερο ή θετικό.

Συσσώρευση δεν διακρίνουμε σήμερα σε καμία μετοχή ενώ διανομές διακρίνουμε σε ΟΛΥΜΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, ΟΤΟΕΛ και ΑΛΜΥ.

Υπεραγορασμένες μετοχές απέχουσες άνω του +45% από το χαμηλό Μαρτίου . Διακρίνουμε τις, ΙΝΛΟΤ +53%, ΕΛΛΑΚΤ +70%, ΑΒΑΞ +68%, ΜΟΗ +65%, ΑΡΑΙΓ +60%, ΜΠΕΛΑ +47%, ΓΕΚΤ +44% και ΣΕΝΕΡ +45%.

Ποιες μετοχές θα πουλήσει το ΤΧ (εφόσον το αποφασίσει βάσει συνολικού τζίρου του ΧΑ) : από όλες με έμφαση τις ΟΛΥΜΠ, ΕΛΛΑΚΤ και ΟΤΟΕΛ και καθόλου από τις ΤΕΝΕΡΓ και ΣΑΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text