Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ενστάσεις Κομισιόν για το έργο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς με προσωρινό ανάδοχο την Intrakat

Ενστάσεις Κομισιόν για το έργο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς με προσωρινό ανάδοχο την Intrakat

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενστάσεις Κομισιόν για το έργο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς με προσωρινό ανάδοχο την Intrakat

Ενστάσεις για το οδικό έργο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ ευρώ, όπου προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η Intrakat, εξέφρασε η Κομισόν.

Σε επίστολή της η Κομισιόν εκφράζει ενστάσεις για την για την έγκριση του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς για «επιτακτικούς λόγους υπέρτερου δημόσιου συμφέροντος» (Important Reasons of Overriding Public Interest – IROPI), που επικαλέστηκε η κυπριακή κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις για αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Επίσης σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, γίνεται λόγος για ανησυχίες σε σχέση με τις πρόνοιες της οδηγίας για τους οικοτόπους, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά και στη θέση του Γενικού Ελεγκτή ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν πληροί τα απαραίτητα κριτήρια οικονομικής βιωσιμότητας.

Να σημειωθεί ότι εναντίον της ανάδειξη της Intrakat ως προσωρινού μειοδότη για το έργο αυτό έχει προσφύγει στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών της Κύπρου, η κοινοπραξία ΑΒΑΞ Α. Ε. – CYBARCO CONTRACTING LTD.

Η προσφυγή, όπως εκτιμούν, θα έχει ως αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων για την έναρξη του έργου, ή να μπλοκάρει για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως έγινε και για άλλα μεγάλα έργα. Για το ίδιο έργο είχαν προκηρυχθεί προσφορές και πριν από 16 χρόνια όμως μετά από μακρά διαδικασία στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και στη συνέχεια με δικαστικά μέτρα μεταξύ των εταιριών ο διαγωνισμός τελικά ακυρώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στο έργο αυτό η Ιntrakat έδωσε την χαμηλότερη προσφορά έναντι των άλλων σχημάτων (72,97 εκατ. ευρώ). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν η Τέρνα, η AVAX και η ICM SpA.

Το έργο εντάσσεται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κυπριακού Υπουργείου για βελτίωση του οδικού δικτύου.

Το προτεινόμενο έργο αφορά την μελέτη και κατασκευή (Design & Build) δρόμου δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων, ενώ το προκαταρκτικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Ο συνολικός  χρόνος μελέτης/κατασκευής θα είναι 3,5 χρόνια.

Ελένη Μπότα

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text