Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δρομέας: Τα ευχολόγια για τον Covid 19 και τα δανεικά στο χέρι σε μέλη του διοικητικού

Δρομέας: Τα ευχολόγια για τον Covid 19 και τα δανεικά στο χέρι σε μέλη του διοικητικού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δρομέας: Τα ευχολόγια για τον Covid 19 και τα δανεικά στο χέρι σε μέλη του διοικητικού

Ευχολόγια για αόριστες αναφορές περιλαμβάνουν οι οικονομικές καταστάσεις της Δρομέας για τις επιπτώσεις του Covid 19 ενώ την ίδια στιγμή ερωτήματα γεννούν συναλλαγές και υποχρεώσεις μελών του ΔΣ αλλά και η δυσανάλογη αύξηση των απαιτήσεων σε σχέση με την εξέλιξη του κύκλου εργασιών κατά το 2019.

Σε όλα αυτά η ελεγκτική εταιρία παραμένει απλός παρατηρητής χωρίς να εκφράζει καμία απολύτως γνώμη παρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η εταιρία αναφέρει ότι «οι πωλήσεις εσωτερικού αντιπροσωπεύουν ποσοστό κάτω του 30% των συνολικών πωλήσεων του έτους, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνει το e-shop που αναμένεται να καλύψει ένα μέρος αυτών».

Την ίδια στιγμή όμως δηλώνει αδυναμία ποσοτικοποίησης των επιπτώσεων!!!

Εν τω μεταξύ από την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων προκύπτει ότι σε ενοποιημένη βάση οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό στα επίπεδα των 8,8 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 0,95 εκ ευρώ. αυτό δείχνει ότι η πληρωμή μετατίθεται ή ότι έγιναν τιμολογήσεις πριν από τη λήξη της οικονομικής χρήσης.

Εκεί όμως στην κυριολεξία μπερδεύονται τα πράγματα είναι στην εμφάνιση απαιτήσεων  από διευθυντικά στελέχη και μέλη της Διοίκησης 77.859 ευρώ.

Η εισηγμένη αιτιολογεί την υποχρέωση αναφέροντας πως «Αφορά σε απαίτηση της θυγατρικής «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.» από μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου συνολικού ποσού € 77.859, που αφορά στο κατά την 31/12/2019 υπόλοιπο δανείου το οποίο κατόπιν εγκρίσεως Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης χορηγήθηκε σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.», καθώς και σε ρευστά διαθέσιμα που κατά την 31/12/2019 βρίσκονταν εις χείρας του μέλους του Δ.Σ. της ανωτέρω θυγατρικής, προς διαχείριση και αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών».

Στις οικονομικές καταστάσεις της ΚΕΜ

Αυτό γράφει στις οικονομικές καταστάσεις της ΚΕΜ προστίθεται ότι «η χορήγηση του ανωτέρω δανείου είναι οργανικά συνδεδεμένη και εντάχθηκε αναγκαστικά στο πλαίσιο έναρξης συνεργασίας της εταιρίας «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.» από της ιδρύσεώς της με το ως άνω μέλος, δεδομένου ότι το κύριο αντικείμενο της δραστηριότητας της «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.», το οποίο είναι η κατασκευή εξειδικευμένων καλουπιών, στηρίχθηκε απόλυτα στην τεχνογνωσία του μέλους αυτού».

Δεν αναφέρεται πουθενά η ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης και ανατρέχοντας στο ΓΕΜΗ δεν προκύπτει να έχει δημοσιευτεί η απόφαση της οποίας γίνεται επίκληση.

Σημειωτέον ότι για τον ορκωτό ελεγκτή δεν υφίσταται κανένα θέμα για το γεγονός ότι έχουν δοθεί χρήματα στο.. χέρι σε μέλος του ΔΣ!!!

Κατά τα λοιπά στις οικονομικές καταστάσεις και σε ότι αφορά στις αμοιβές συνδεδεμένων μερών αναφέρεται «σε εκδοθέντα παραστατικά (Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών) συνολικής αξίας € 49.437 του Κων/νου Παπαπαναγιώτου, στα πλαίσια παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με εγκεκριμένη από την Γενική Συνέλευση σύμβαση».

Επίσης ποσό € 303.194 το οποίο αφορά σε αμοιβές προς τον Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, για την παραχώρηση από  αυτόν και την χρήση από την εταιρία, δικαιωμάτων εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και καταχωρηθέντων σχεδίων και υποδειγμάτων, των οποίων ο ανωτέρω είναι αποκλειστικός δικαιούχος (σ.σ. που δημιουργήθηκαν οι πατέντες; Εκτός εταιρίας και χωρίς τη συνδρομή της;) .

Η συγκεκριμένη συναλλαγή – παραχώρηση διενεργήθηκε βάσει καταρτισθείσας από 5/1/2017 τροποποιητικής σύμβασης, με την οποία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παραχωρεί στην εταιρία δικαιώματα εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και σχεδίων και υποδειγμάτων.

Η ανωτέρω σύμβαση εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας».

Επίσης γίνεται αναφορά σε «αμοιβές για παροχή υπηρεσιών (σχεδιασμού, μελέτης και επίβλεψης) προς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής «Κ.Ε.Μ. Α.Β.Ε.Ε.» ποσού € 29.191».

Νίκος Καρούτζος

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text