Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εντείνεται σήμερα, (Τρίτη Πάσχα, 21/4/2020) η διόρθωση που ξεκίνησε την Μεγ Εβδομάδα με τον ΓΔ να υποκύπτει σήμερα σε επίπεδα κάτω των 600 μονάδων

Εντείνεται σήμερα, (Τρίτη Πάσχα, 21/4/2020) η διόρθωση που ξεκίνησε την Μεγ Εβδομάδα με τον ΓΔ να υποκύπτει σήμερα σε επίπεδα κάτω των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας πτοεί ιδιαίτερα η συνεχιζόμενη για 4η συνεδρίαση πτώση της αγοράς καθώς η μέχρις στιγμής σημερινή διόρθωση του ΓΔ ( -2,90% , στις 589 μονάδες, στις 3.50  μμ) δεν αντιστοιχεί παρά μόνον στο 1/5 της ισχυρότατης +30% ανοδικής αντίδρασης των μέσων Μαρτίου – μέσων Απριλίου.
Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 540 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 540 μονάδες, εμείς θα πιστεύουμε ότι δεν θα δούμε νέα χαμηλά έτους. Αντίθετα, θα αναθαρρυνθούμε και να προχωρήσουμε σε αγορές όταν γυρίσει ανοδικά η παρούσα διόρθωση και ο ΓΔ σημειώσει νέα υψηλά 30ημέρου πάνω από τις 628 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 3/4 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ 15 μετοχές σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΠΛΑΘ, ΒΙΟΣΚ, ΑΒΑΞ, ΟΛΥΜΠ και ΦΡΙΓΟ, που πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Αξίζει αυτόν τον τίτλο η ΠΛΑΘ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο για εμπορεύσιμη μετοχή της ημέρας , +8%, με μεγάλους όγκους 50 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Θα την προσέξουμε όταν προχωρήσει σε οριζόντια ανάπαυλα.

Ο ΑΒΑΚΑΣ γίνεται πολύ εντυπωσιακός καθώς με το σημερινό +5,50% συμπληρώνει recovery rally ύψους +110% ! μέσα σε ένα μήνα. Δεν ξέρουμε που θα κάνει κορυφή και πόση θα είναι η ακολουθούσα διόρθωση.

Οι άλλες τρεις έντονα ανοδικές σήμερα μετοχές, οι ΒΙΟΣΚ, ΟΛΥΜΠ και ΦΡΙΓΟ, δεν παρουσιάζουν μεγάλους όγκους.

Μα το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η μεγάλη πτώση των τραπεζών με τον ΔΤΡ (αυτή τη στιγμή -10%) να συμπληρώνει διόρθωση -17% μετά από το πανίσχυρο recovery rally +37%. Πραγματικά, το ΧΑ «έχει γίνει φωτιά» (επικίνδυνο) με την τόσο μεγάλη διακυμανσιμότητα που παρουσιάζει το τελευταίο τρίμηνο.

Υποτιμημένες μη τραπεζικές μετοχές : ΙΝΛΟΤ -66% από την κορυφή Ιανουαρίου, ΦΡΙΓΟ -50%, ΕΛΛΑΚΤ -53%, ΙΝΤΚΑ -51%, ΜΙΓ -53%, ΟΤΟΕΛ -50% και ΦΡΛΚ -46%. Τις παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε πράξη σε διορθωτική φάση όπως είναι η παρούσα.

Ανθεκτικές στην πτώση μετοχές : ΟΤΕ -20% αππό την ίδιαν κορυφή, ΚΡΙ -19%, ΣΑΡ -17%, ΕΥΔΑΠ -12% και ΤΕΝΕΡΓ -10%. Ομοίως δεν κάνουμε πράξεις.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text