Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 22/4/20) να σταθεροποιηθεί στις 600 μονάδες ή +24% πάνω από τον πυθμένα Μαρτίου

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 22/4/20) να σταθεροποιηθεί στις 600 μονάδες ή +24% πάνω από τον πυθμένα Μαρτίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους κατέχοντες μετοχές είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή για την εποχή άνοδο +1,30% (στις 599 μονάδες) με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες εικόνες (πχ DAX +1%) στους ευρωπαικούς δείκτες που και αυτοί προσπαθούν να βαστήξουν τα μεγάλα κέρδη της αναπήδησης μέσων Μαρτίου – μέσων Απριλίου.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κρατάει την μεσοβραχυχρόνια ανοδική τάση κινούμενος κοντά στο υψηλό 6 εβδομάδων και κοντά στον ΕΚΜΟ30 γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει ανοδική μεσοβραχυχρόνια διάθεση. Όμως, οι πιο σημαντικοί δείκτες, οι μεσομακροχρόνιοι όπως είναι ο ΑΚΜΟ200, ο μέσος άξονας τριμήνου και ο ΕΚΜΟ(15-80) (η οριζόντια λωρίδα στο κάτω μέρος του γραφήματος που από τα τέλη Φλεβάρη έχει πάρει κόκκινο χρώμα) δείχνουν ότι η κύρια τάση είναι καθοδική με διάθεση αρνητική.

Κάτω από αυτήν την αντιφατική κατάσταση, δηλαδή μεσοβραχυχρόνια ανοδική τάση και ταυτόχρονα μεσομακροχρόνια καθοδική τάση, εμείς θα παραμείνουμε σε αναμονή έως ότου ευθυγραμμιστούν οι δύο τάσεις, τις οποίες τότε, ομοκατευθυνόμενες,  θα ακολουθήσουμε.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 14 μετοχές κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις υπεραγορασμένες ΑΒΑΞ και ΟΛΥΜΠ, που χάνουν περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Η πιο εντυπωσιακή είναι η ΙΝΤΚΑ (+16% με 220 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής). Εμείς δεν θα κάναμε πράξη στην ΙΝΤΚΑ σήμερα διότι είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένη +58% από το χαμηλό τριμήνου και υπερπωλημένη -44% από το υψηλό τριμήνου.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δυνατές μη-τραπεζικές μετοχές που σήμερα σημειώνουν άνοδο άνω του +4%, όπως τις, ΑΛΜΥ, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΚΑΤ, ΠΛΑΘ, που είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένες και υπερπωλημένες.

Τραπεζικές μετοχές : Βρίσκονται σε «ισορροπία τρόμου»,  καθώς μετά το γκρέμισμα του ΔΤΡ -70% των μέσων Φεβρουαρίου-μέσων Μαρτίου ακολούθησε ισχυρό recovery rally +38% και εδώ και δέκα μέρες καθοδικό retracement -50% του recovery και σήμερα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί σε μια μέση τιμή. Αυτή η ακραία volatility δεν είναι χειρίσιμη από εμάς τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές. Για να μην αναφέρουμε τα ασαφή θεμελιακά στοιχεία των τραπεζών.

Υπερπωλημένες μετοχές ελκυστικές για επενδυτές αισιόδοξους που προβλέπουν συνέχιση της ανόδου: διακρίνουμε τις μη τραπεζικές , ΙΝΛΟΤ -55% από το υψηλό τριμήνου, ΜΛΣ -52%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -52%, ΦΡΙΓΟ -43%, ΜΙΓ -46%, ΟΤΟΕΛ -46%, ΦΡΛΚ -46%, ΒΙΟ -44%, ΙΝΤΚΑ -44%, ΑΡΑΙΓ -40%, ΟΠΑΠ -40%.

Υπεραγορασμένες μετοχές ελκυστικές για short sales ή πώληση από  επανδυτές απαισιόδοξους που προβλέπουν επανάληψη των χαμηλών Μαρτίου. Διακρίνουμε τις ΑΒΑΞ +102% από το χαμηλό Μάρτη, ΕΛΛΑΚΤ +78%, ΙΝΛΟΤ +76%, ΙΝΚΑΤ +70%, ΑΡΑΙΓ +61%, ΟΛΥΜΠ +55%, ΔΕΗ +56%, ΣΕΝΕΡ +56%, ΑΛΜΥ +63%, ΜΟΗ +52%, ΙΝΤΚΑ +57%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text