Αρχική | Ειδήσεις | ΕΥΔΑΠ: Νέα παράταση στον διαγωνισμό για την Ψυττάλεια

ΕΥΔΑΠ: Νέα παράταση στον διαγωνισμό για την Ψυττάλεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΔΑΠ: Νέα παράταση στον διαγωνισμό για την Ψυττάλεια

Ο διαγωνισμός έχει εμπλακεί σε διελκυστίνδα προσφυγών και πιέσεων. Η ηγεσία της ΕΥΔΑΠ καλείται να τον ολοκληρώσει μέχρι τις αρχές του νέου έτους, καθώς δε μπορεί να δώσει νέα παράταση στη σημερινή σύμβαση.

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 έδωσε η διοίκηση της ΕΥΔAΠ στη σύμβαση λειτουργίας και συντήρησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ, καθώς καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον νέο ανάδοχο.

Ο διαγωνισμός έχει εμπλακεί σε διελκυστίνδα προσφυγών και πιέσεων, αλλά η ηγεσία της ΕΥΔΑΠ καλείται να τον ολοκληρώσει μέχρι τις αρχές του νέου έτους, καθώς δε μπορεί να δώσει νέα παράταση στη σημερινή σύμβαση, η οποία αρχικά ολοκληρώνονταν στις 31 Μαρτίου 2019.

Ο λόγος είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν προχώρησε εγκαίρως το διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση και έδωσε ήδη, τον Φεβρουάριο του 2019, μία ετήσια παράταση και τώρα η κοινοπραξία παίρνει την δεύτερη. Η νομοθεσία δεν της επιτρέπει να πάρει και τρίτη παράταση.

Τελικά στις 7 Αυγούστου του περασμένου χρόνου κατατέθηκαν τρεις προσφορές στο διαγωνισμό των 260 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ – ΕΡΓΟΤΕΜ, την κοινοπραξία Μυτιληναίος – Χρ. Κωνσταντινίδης και την κοινοπραξία Intrakat – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Suez.

Ακολούθησε στην κυριολεξία πόλεμος μεταξύ των υποψηφίων, ενώ κατά πληροφορίες υπήρξε ακόμα και παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να αξιολογηθούν και οι τρεις προσφορές, όταν αρχικά η αρμόδια επιτροπή της ΕΥΔAΠ είχε αποφασίσει τον αποκλεισμό των δύο εκ των τριών διεκδικητών.

Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο η διοίκηση της ΕΥΔAΠ αποφάσισε να ζητήσει γνωμοδότηση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), απόφαση για την οποία, επίσης, υπήρξαν αντιδράσεις από όσους θεωρούν πως το ΤΕΕ δε έχει αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί επί διαγωνιστικών διαδικασιών.

Επειδή οι μήνες περνούν και δεν είναι ορατή η ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού στην ΕΥΔΑΠΕΥΔΑΠ -1,21% αποφάσισαν να δώσουν παράταση στην υφιστάμενη σύμβαση. Το σίγουρο είναι, όμως, πως στις 2 Απριλίου 2021 πρέπει το ΚΕΛ Ψυττάλειας να λειτουργεί με νέα σύμβαση.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text