Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα, Παρ, 24/4/20, λίγο πάνω από τις 600 μονάδες κρατώντας τα μεγάλα κέρδη +26% από τα χαμηλά Μάρτη αλλά και τις μεγάλες ζημιές -36% από τα ψηλά του Γενάρη

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα, Παρ, 24/4/20, λίγο πάνω από τις 600 μονάδες κρατώντας τα μεγάλα κέρδη +26% από τα χαμηλά Μάρτη αλλά και τις μεγάλες ζημιές -36% από τα ψηλά του Γενάρη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs θα λέγαμε ότι είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη άνοδο +0,05% (στις 610 μονάδες στις 4.15 μμ), με μεγάλο (+1,40%) άσπρο ημερήσιο καντήλι αλλά και με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), διατηρεί την ελπιδοφόρα (για περαιτέρω ανάκαμψη) θέση του κοντά στα ψηλά 7 εβδομάδων και πολύ κοντά στον ΕΚΜΟ30.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα δεν θα κάνουμε πράξεις. Θεωρώντας όμως το ανωτέρω γράφημα μπορούμε εύκολα να ορίσουμε την στρατηγική μας για την επόμενη εβδομάδα.
-Εάν ο ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κορυφή Ε των 628 μονάδων (περίπου +3% από τώρα), το ΤΧ θα αυξήσει την ήδη υψηλή μετοχική του έκθεση από 83% σε 90%.
-Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του τοπικού πυθμένα Ε των 591 μονάδων, το ΤΧ πιθανόν να μειώσει την μετοχική του έκθεση από 83% σε 75%.
Οσο δε, ο ΓΔ θα κινείται πλευρικά μεταξύ των 591 και 628 μονάδων, εμείς θα παραμένουμε σε αναμονή. Το ΤΧ είναι trend following χαρτοφυλάκιο και αγοράζει όταν οι τιμές σπάνε κάποια αντίσταση προς τα πάνω και πουλά όταν σπάνε κάποια στήριξη προς τα κάτω.

Μετοχές

50-50 είναι αυτή τη στιγμή οι ανοδικές – καθοδικές μετοχές ενώ τρεις μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%, οι ΔΕΗ, ΠΛΑΘ και ΙΝΤΚΑ σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΑΤΤ,  ΕΤΕ, ΦΡΙΓΟ και ΕΛΧΑ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι η ΔΕΗ (+7,60% με 1,7 εκατ μετοχές μέχρις στιγμής) λόγω των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων 2019 που δημοσίευσε χθες.

Και δεύτερη εντυπωσιακή μετοχή είναι η ΠΛΑΘ που συνεχίζει το ράλι της (σήμερα +3% με 150 χιλ τεμάχια) λόγω της ανακοινωθείσας νέας αλυσίδας παραγωγής ιατρικών μασκών.

Η ΙΝΤΚΑ σημειώνει μεν μεγάλη άνοδο +4,10% αλλά με μειούμενο όγκο, σήμερα 120 χιλ τεμαχίων.

Από τις  τρεις παραπάνω μετοχές, οι ΔΕΗ και ΙΝΤΚΑ είναι υπεραγορασμένες άνω του +60% από τον πυθμένα Μαρτίου.

Ο κλάδος των τραπεζών δεν πάει καλά. Με την σημερινή πτώση, -2,80% μέχρις στιγμής, βρίσκεται στα χαμηλά 20ημέρου έχοντας χάσει περίπου το μισό από το προ μηνός ισχυρό recovery rally +38%. Μεγάλες πιέσεις θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες με τις νέες ανάγκες για διασώσεις εταιριών.

Υποτιμημένες μετοχές που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι αισιόδοξοι : ΙΝΛΟΤ -60% από το υψηλό τετραμήνου, ΜΛΣ -54%, ΕΛΛΑΚΤ -53%, ΜΙΓ -47%, ΦΡΙΓΟ -50%, ΕΙΝΤΚΑ -41%, ΒΙΟ -42%, ΦΡΛΚ -42%, ΟΤΟΕΛ -42%.

Υπερτιμημένες μετοχές που θα μπορούσαν να πουλήσουν οι απαισιόδοξοι : ΑΒΑΞ +107% από το χαμηλό Μάρτη, ΕΛΛΑΚΤΩΡ +75%, ΙΝΚΑΤ +74%, ΑΛΜΥ +72%, ΔΕΗ +68%, ΙΝΛΟΤ +64%, ΙΝΤΚΑ +67%, ΑΡΑΙΓ +62%, ΠΡΟΦ +55%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ +55%.

Βλέπουμε ότι πολλές μετοχές είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένες και υπερπωλημένες που δείχνει ότι η αγορά είναι «ανακατεμένη ή τεταραγμένη» κατάλληλη για βραχυχρόνιους traders αλλά δύσκολη για τους μεσομακροχρόνιους , όπως είναι το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text