Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Autohellas: Αναζητά εναλλακτικές πηγές εσόδων - Μεγάλες προσφορές στην μακροχρόνια μίσθωση

Autohellas: Αναζητά εναλλακτικές πηγές εσόδων - Μεγάλες προσφορές στην μακροχρόνια μίσθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Autohellas: Αναζητά εναλλακτικές πηγές εσόδων - Μεγάλες προσφορές στην μακροχρόνια μίσθωση

Της Ελένης Μπότα

Η εταιρεία, προχωρά σε μεγάλες προσφορές στην μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων.

Με δεδομένο ότι οι πρόσφατες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορωνοϊού αναμένονται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα επίπεδα ζήτησης για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις αυτοκινήτων λόγω της δραστικής πτώσης τουριστικών αφίξεων αλλά και της εν γένει οικονομικής δραστηριότητας, η διοίκηση της Autohehellas αναζητά νέους τρόπους να καλύψει μέρος της πηγής των εσόδων της.

Η εταιρεία, προχωρά σε μεγάλες προσφορές στην μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων, ένας τομέας ωστόσο που ωστόσο και αυτός αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών.

Χαμηλότερες τιμές αλλά και περισσότερα χιλιόμετρα περιλαμβάνονται στο πακέτο των προσφορών της, με πολλούς χρήστες πάντως να σχολιάζουν αρνητικά την ουσία της προσφορά επιπλέον εκατοντάδων χιλιομέτρων, λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Όπως αναφέρει και η διοίκηση της εταιρείας, στην λογιστική της κατάσταση, η προσέγγιση για την πορεία του τουρισμού το 2020 είναι ιδιαίτερα πρώιμη, παρόλα αυτά εκτιμάται πως οι διεθνείς αφίξεις για το 2020 θα είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με το 2019.

Τα σενάρια εκτίμησης τουριστικών αφίξεων αλλάζουν καθημερινά καθώς είναι ασαφές ακόμα το θέμα εξέλιξης και διαχείρισης του Covid-19, καθιστώντας οποιαδήποτε πρόβλεψη ακόμα εξαιρετικά αδύνατη.

Ως εκ τούτου, και δεδομένης της άγνωστης διάρκειας που αυτές οι συνθήκες θα επικρατήσουν, οι εκτιμήσεις για τον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν μπορεί να είναι αισιόδοξες.

Επιπλέον όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση η έντονη μεταβλητότητα στις τιμές των μετοχών επηρεάζει τα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας, ως συνέπεια της έντονης μεταβολής που παρουσιάζει η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε.

Κατά την έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων η αποτίμηση της συμμετοχής της Εταιρείας στην Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε. ανέρχεται σε 31,9 εκατ. ευρώ, συνεπώς η Καθαρή Θέση της Εταιρείας και του Ομίλου επηρεάζονται αρνητικά κατά 38,7εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια και με τον τουρισμό να πηγαίνει αρκετά καλά στην Ελλάδα και να σημειώνονται ρεκόρ αφίξεων, οι συνολικές υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Από 331 εκατ. ευρώ το 2015, το 2016 ανήλθαν στα 375 εκατ. ευρώ, το 2017 στα 495 εκατ. ευρώ, το 2018 στα 564,5 εκατ. ευρώ και έφτασαν τα 622,9 εκατ. ευρώ το 2019 ενώ η καθαρή θέση ανήλθε στο ίδιο διάστημα από 186 εκατ. ευρώ σε 294,1 εκατ. ευρώ.

Το ερώτημα επομένως που δημιουργείται είναι τι μπορεί να κάνει η εισηγμένη, ώστε μέσα στην κρίση να διατηρήσει ή και να μειώσει το σύνολο των υποχρεώσεων και να ισχυροποιηθεί.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό 2019 οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 555,4 εκατ. ευρώ από 470,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 18,1%.

Τα EBITDA ανήλθαν στα 157,3 εκατ. ευρώ από 148,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,6%, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA υποχώρησαν στα 74,5 εκατ. ευρώ από 75,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 44,2 εκατ. ευρώ από 38,2 εκατ. ευρώ ενώ στο τέλος του 2019 ο όμιλος είχε καθαρή θέση294,1 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 623 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 40,1 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text