Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Forthnet: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τραπεζών-BC Partners

Forthnet: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τραπεζών-BC Partners

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Forthnet: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τραπεζών-BC Partners

Του Φώτη Κόλλια

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners αποφάσισαν να προχωρήσουν οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet. Η BC Partners είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των δανείων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών πριν από λίγες ημέρες, με αντιπάλους την επενδυτική εταιρεία Duet και τον όμιλο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, που θα διαρκέσει ένα μήνα (αν και η μέχρι τώρα διαδικασία δείχνει πως συνήθως δίνονται παρατάσεις…) με την BC Partners.

Μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον όμιλο Βαγγ. Μαρινάκη, που βρίσκονταν σε αποκλειστικές συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, εμφανίστηκαν τόσο η Duet, όσο και η BC Partners, με τις πληροφορίες να φέρνουν τις προσφορές των δύο εταιρειών για τα δάνεια της Forthnet κοντά στα 41 εκατ. ευρώ. Στο τελευταίο «προσκλητήριο» της Nomura, που τρέχει τη διαδικασία για λογαριασμό των τραπεζών, επανήλθε και ο όμιλος ΑΝΤ1.

Οπως είχε γράψει το Euro2day.gr τη Μεγάλη Παρασκευή. οι τράπεζες δέχθηκαν, μέσω της Nomura, τρεις δεσμευτικές προσφορές από το σχήμα BC Partners-United Group, την Duet Private Equity και τον όμιλο Antenna. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της BC Partners (σ.σ. μέσω της United Group) προβλέπει ελαφρώς χαμηλότερο «κούρεμα» απαιτήσεων, από αυτό το οποίο είχαν συμφωνήσει οι τράπεζες με την Alter Ego, ενώ το σύνολο των υπόλοιπων δανείων αποπληρώνεται τοις μετρητοίς.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ότι δεν προϋποθέτει «κούρεμα» προμηθευτών και εγγυάται τη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης ως την έγκριση της συναλλαγής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).

Η πρόθεση της BC Partners να καλύψει την ενδιάμεση χρηματοδότηση φέρεται να αποτέλεσε το δυνατό «όπλο» της προσφοράς της, έναντι των ανταγωνιστών της.


Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text