Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πλαστικά Θράκης: Πωλητήριο στο ακίνητο της Thrace Linq

Πλαστικά Θράκης: Πωλητήριο στο ακίνητο της Thrace Linq

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πλαστικά Θράκης: Πωλητήριο στο ακίνητο της Thrace Linq

Εσωτερική Αναδιάρθρωση των Συμμετοχών του Ομίλου

Σε συνέχεια της από 27-11-2019 ανακοίνωσής της η Διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «THRACE PLASTICS CO S.A.» (εφεξής καλουμένη ως «Εταιρεία»), σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 17 του με αριθμό 596/2014 Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, καθώς και του άρθρου 4.1.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζει την εφαρμογή της εσωτερικής αναδιάρθρωσης των συμμετοχών του Ομίλου, η οποία ξεκίνησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου παραγωγής και διανομής των προϊόντων του και την επικέντρωση σε αγορές και προϊόντα που μεγιστοποιούν την απόδοση αυτών. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 τη μεταφορά της πρώτης γραμμής παραγωγής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch) από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc., η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α και την εγκατάσταση της στην 100% θυγατρική εταιρεία Don & Low Ltd, η οποία εδρεύει στο Forfar της Σκωτίας, με σκοπό την ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των προϊόντων της στην αγορά της Μ. Βρετανίας και της Β.Δ.

Ευρώπης. Εφαρμόζοντας περαιτέρω το πλάνο εσωτερικής αναδιάρθρωσης εντός του 2020 αποφάσισε τα ακόλουθα:

(α) Τη μεταφορά και της δεύτερης γραμμής παραγωγής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch) από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc. και την εγκατάστασητης στην 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Nonwovens & Geosynthetics, η οποία εδρεύει στο Μαγικό Ξάνθης, ενδυναμώνοντας την παραγωγική δυναμικότητα της θυγατρικής και τη δυνατότητα ανάπτυξης των συνολικών της πωλήσεων. Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και η εγκατάστασή της θα ολοκληρωθεί εντός του β’ εξαμήνου του 2020. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε η οριστική παύση λειτουργίας της Thrace Linq Inc. και η συνέχιση εξυπηρέτησης της αγοράς των γεωυφασμάτων στην Αμερική από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ευρώπη και από την Lumite Inc., κοινοπραξία του Ομίλου στις Η.Π.Α. Η Διοίκηση θεωρεί ότι η ενέργεια αυτή θα συνεισφέρει στη βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου

(β) Την εκποίηση του βιομηχανικού ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η Thrace Linq Inc. Η Διοίκηση έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

(γ) Την παύση λειτουργίας και εκκαθάριση της εταιρείας Thrace China. Η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί ως γραφείο πώλησης της Thrace Nonwovens & Geosynthetics στην αγορά της Κίνας, με εξαιρετικά περιορισμένη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πωλήσεις στην αγορά της Ασίας πραγματοποιούνται απευθείας από την Thrace Nonwovens & Geosynthetics. Επισημαίνεται ότι από την παραπάνω ενέργεια δεν θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα του Ομίλου.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text