Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Boeing: Σε νέο «κενό αέρος» - Τέλος στην συγχώνευση με την Embraer

Boeing: Σε νέο «κενό αέρος» - Τέλος στην συγχώνευση με την Embraer

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Boeing ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη διμερή συμφωνία ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Embraer, καθώς και οι δύο εταιρείες προετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν σε μια μικρότερη αγορά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. H Βoeing είχε συμφωνήσει να αγοράσει το 80% του τμήματος εμπορικών αεροσκαφών της Embraer, η οποία ανταγωνίζεται με την ευρωπαϊκή Airbus στην αγορά αεροσκαφών κάτω των 150 θέσεων.

Η συμφωνία είχε αντιμετωπίσει πολιτική αντίθεση στην Βραζιλία, χώρα από όπου προέρχεται το γκρουπ της Embraer, την ώρα που η Κομισιόν είχε ανοίξει έρευνα για το κατά πόσον παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού.

Το τελευταίο διάστημα η αμερικανική εταιρεία φαίνεται πως βρίσκεται μονίμως σε κενό αέρος.Τον περασμένο Δεκέμβριο η Boeing «καρατόμησε» τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ντένις Μιούλενμπεργκ, διορίζοντας τον Ντέιβιντ Καλχούν ως νέο CEO.

Την κρίση στα κεντρικά της εταιρείας στο Σικάγο, είχε επιταχύνει η από έτους απαγόρευση πτήσεων για το Boeing 737 Max. Οι επιπτώσεις για τη κατασκευάστρια εταιρεία είναι δραματικές, αφού κάθε μήνα που περνά στοιχίζει στην αμερικανική εταιρία 1 δισ. δολάρια.

Η συντριβή του Boeing 737 Max στην Αιθιοπία το Μάρτιο του 2019 ήταν η δεύτερη για την αμερικανική εταιρεία μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Τον Οκτώβριο του 2018, είχε προηγηθεί το δυστύχημα στην Ινδονησία. Συνολικά 346 επιβαίνοντας έχασαν τη ζωή τους στις δύο τραγωδίες. Λίγο αργότερα αποφασίστηκε ότι και τα 387 αεροσκάφη της νέας γενιάς του άκρως επιτυχημένου 737 που είχαν ενταχθεί ήδη στο στόλο πολλών αεροπορικών εταιριών θα παρέμεναν στο έδαφος μέχρι νεοτέρας.

Οι αναταραχές σε μια εταιρεία σαν τη Boeing δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την αμερικανική οικονομία. Κι όλα αυτά πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Τον Ιανουάριο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούσιν υπολόγιζε ότι η κρίση στην Boeing ενδέχεται να στοιχίσει μισή ποσοστιαία μονάδα στην αμερικανική οικονομική ανάπτυξη του 2020. Στις αρχές του χρόνου οι ζημιές για την Boeing τοποθετούνταν περίπου στα 10 δισ. δολάρια.


Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text