Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 27/4/2020) η ανάρρωση της αγοράς με τον ΓΔ να πλησιάζει το προ δεκαημέρου υψηλό των 628 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 27/4/2020) η ανάρρωση της αγοράς με τον ΓΔ να πλησιάζει το προ δεκαημέρου υψηλό των 628 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge fontΙκανοποιητικά για τους longs κινείται σήμερα η αγορά καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +3,20% (στις 625 μονάδες, στις 4.00 μμ), με μεγάλο πρωινό ανοδικό χάσμα μεγέθους +3%, με μέτριους για την εποχή τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογη υποσχόμενη συμπεριφορά στα διεθνή χρηματιστήρια, πλησιάζει παρά 3 μονάδες το υψηλό κλείσιμο 7 εβδομάδων των 628 μονάδων το οποίο αν σπάσει ανοδικά, εμείς θα ενισχύσουμε οριακά τις θέσεις μας.

Αιτίες της σημερινής ανόδου είναι προφανώς η επιβράδυνση της πανδημίας και η πρόβλεψη ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διοχετεύσουν πολύ χρήμα στις επιχειρήσεις και κυβερνήσεις  ώστε να αναρρώσουν γρήγορα οι εθνικές οικονομίες από το χτύπημα της πανδημίας.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τον στροφέα – υψηλό 20 ημερών των 628 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 83% σε 90%. Εάν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ των 628 μονάδων και του ανοίγματός του των 622 μονάδων, η μετοχική του έκθεση θα ανέβει οριακά στο 86-87%.

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται σήμερα πτωτικά ενώ από τις ανοδικές, 13 από τις 45, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8%.

Η μετοχή της ημέρας : για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση είναι η ΠΛΑΘ (+7,50% με ρεκόρ όγκων 130 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής) λόγω της αναμενόμενης αύξησης τζίρου και κερδών 2020 από την υπό κατασκευήν αλυσίδα παραγωγής ιατρικών μασκών.

Καμία μετοχή, εκτός της ΠΛΑΘ, δεν αγοράζεται σήμερα επιθετικά (με μεγάλους όγκους).

Υπερπωλημένες μη-τραπεζικές μετοχές που θα μπορούσαν να σκεφθούν να αγοράσουν οι αισιόδοξοι : με κριτήριο το πόσο χαμηλά βρίσκεται η τιμή τους,  κατά -40% έως -62% (η χειρότερη) από το υψηλό του Γενάρη,  ξεχωρίσαμε τις : ΙΝΛΟΤ, ΜΛΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΦΡΙΓΟ, ΜΙΓ, ΦΡΛΚ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ.

Μη τραπεζικές μετοχές που δεν έχουν αντιδράσει επαρκώς, λιγότερο από +25%, από το χαμηλό του Μάρτη και που θα μπορούσαν και αυτές να αγορασθούν από τους αισιόδοξους μεσοπρόθεσμους επενδυτές. Ξεχωρίσαμε τις, ΟΛΘ, ΦΡΛΚ, ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και ΟΤΟΕΛ.

Μετοχές που δείχνουν αξιοπιστία και ανθεκτικότητα που αυτή τη στιγμή χάνουν λιγότερο από -15% από το υψηλό του Γενάρη και οι οποίες θα μπορούσαν να αγορασθούν από μακροχρόνιους επενδυτές που αποζητούν σταθερές εταιρίες : ξεχωρίσαμε τις, ΠΛΑΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ, ΕΥΔΑΠ, ΠΛΑΚΡ και ΚΡΙ.

Τέλος, μετοχές που σημείωσαν υπερβολικό recovery rally, άνω του +50% από το χαμηλό Μάρτη, τις οποίες θα μπορούσαν να σορτάρουν οι απαισιόδοξοι επενδυτές. Ξεχωρίσαμε τις, ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΛΜΥ, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΠΡΟΦ, ΣΕΝΕΡ, ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤ, ΜΟΗ, ΟΛΥΜΠ και ΒΙΟ. Μερικές από αυτές, όπως οι ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΡΑΙΓ, είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένες και υπερπωλημένες. Εδώ, το τι πράξη θα κάνουν, έγκειται στην κρίση του trader.

Εμείς, αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 622 μονάδες, θα προτιμήσουμε να αγοράσουμε ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΣΑΡ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text