Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Eυρώπη: Ξαναπαίρνουν μπρος οι μηχανές στα εργοστάσια αυτοκινήτων

Eυρώπη: Ξαναπαίρνουν μπρος οι μηχανές στα εργοστάσια αυτοκινήτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Eυρώπη: Ξαναπαίρνουν μπρος οι μηχανές στα εργοστάσια αυτοκινήτων

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν και πάλι να βάζουν μπρος τις μηχανές στα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, επωφελούμενες της χαλάρωσης των μέτρων lockdown και το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων.

Η Volkswagen προχωρεί σε επενέναρξη των δραστηριοτήτων του εργοστασίου Wolfsburg της Γερμανίας -το μεγαλύτερο στον κόσμο- ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης. Η VW -ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμο- γιορτάζει το άνοιγμα της μονάδας του Wolfsburg με ένα κινούμενο σχέδιο που δείχνει το λογότυπο της VW  να «τρώει» κορωνοϊούς.

Με κίνητρο τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων, η Γερμανία έχει επιτρέψει το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων λιανικής, υπό αυστηρούς κανονισμούς τήρησης αποστάσεων και υγιεινής. Και τώρα ακολουθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

BMW, Daimler και VW στοιχηματίζουν στην αοτελεσματικότητα των γερμανικών αρχών στην ανίχνευση και αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την «ανθεκτικότητα» του συστήματος υγείας.

Το σταδιακό άνοιγμα των εργοστασίων αυτοκινήτων έρχεται σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου ο επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είναι πολύ νωρίς και εξαιρετικά ριψοκίνδυνη κίνηση η επανέναρξη των εργοστασίων παραγωγής οχημάτων στις αρχές Μαϊου, επικαλούμενος ανεπαρκείς ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού.

«Τη Δευτέρα, η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτου επιστρέφει. Εμείς στη VW  εκμεταλλευθήκαμε το διάλειμμα πέντε εβδομάδων για να προετοιμασθούμε για την επανέναρξη της παραγωγής», δήλωσε ο επικεφαλής του εργασιακού συμβουλίου της VW, Μπερντ Όστερλοχ.


Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text