Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Γ. Μαθιός: Να στηριχθεί και να ενισχυθεί η ελληνική παραγωγή

Γ. Μαθιός: Να στηριχθεί και να ενισχυθεί η ελληνική παραγωγή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γ. Μαθιός: Να στηριχθεί και να ενισχυθεί η ελληνική παραγωγή

Απόσπασμα από αφιέρωμα του protothema.gr με τίτλο "Η επόμενη μέρα στην οικονομία και τον τουρισμό

Γιάννης Μαθιός

Πρόεδρος της Μαθιός Πυρίμαχα Α.Ε.

 

Η σημερινή κρίση κατέδειξε τη σημαντικότητα της ελληνικής παραγωγής και την ανάγκη να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί. Τόσο για την καλύτερη τροφοδοσία και -σε έναν βαθμό- την επάρκεια της εγχώριας αγοράς όσο και εν δυνάμει για την πολλαπλασιαστική αξία που μπορεί να δώσει στην οικονομία μας έχοντας παράλληλα ως άξονα την εξωστρέφεια.

Εμείς είμαστε περήφανοι που αυτό το διάστημα καταφέραμε να διατηρήσουμε την αλυσίδα τροφοδοσίας χωρίς να αφήσουμε έναν πελάτη δυσαρεστημένο. Και προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια, αφού δυστυχώς η προηγούμενη κρίση στη χώρα οδήγησε στο λουκέτο τους Ελληνες προμηθευτές μας, με αποτέλεσμα να συνεργαζόμαστε τώρα με βιομηχανίες σε χώρες που βρέθηκαν στη δίνη του κυκλώνα, όπως η Ιταλία.

Γι’ αυτό και πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε τόνο ότι οφείλουμε ως χώρα να έχουμε στρατηγική που θα ενισχύσει την ελληνική παραγωγή.

Και για να γίνει αυτό, πρωτίστως, πρέπει να στηριχθούν σήμερα οι υγιείς μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Οι ταμειακές ροές σήμερα είναι το μείζον, και σε αυτό το κομμάτι η ελληνική μεταποίηση χρειάζεται υποστήριξη ώστε να γίνει ομαλά η επαναφορά στην κανονικότητα.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ του ρίσκου που είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε ώστε να συντηρούμε τον τζίρο μας και να χτυπάμε δουλειές στο εξωτερικό. Το ρίσκο μας αυξήθηκε, ενώ αυτό που λάμβαναν οι τράπεζες, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και οι λοιποί υποστηρικτικοί μηχανισμοί μειώθηκε. Κάπως έτσι, έχουμε φτάσει σήμερα οι συνεργαζόμενες τράπεζες να καλύπτουν μόνο μέρος των πελατών με factoring, αποκλείοντας τους υπόλοιπους και θεωρώντας ότι είναι μεγαλύτερο το ρίσκο. Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να υπάρξουν εργαλεία ώστε οι ελληνικές βιομηχανίες να διεκδικήσουν πιο εύκολα πελατεία στο εξωτερικό.


epeixeirimaties01-mesa


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text