Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σ. Λαζαρίδης: Οι αλλαγές θα θωρακίσουν τις οικονομίες

Σ. Λαζαρίδης: Οι αλλαγές θα θωρακίσουν τις οικονομίες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σ. Λαζαρίδης: Οι αλλαγές θα θωρακίσουν τις οικονομίες

Απόσπασμα από αφιέρωμα του protothema.gr με τίτλο "Η επόμενη μέρα στην οικονομία και τον τουρισμό

Σωκράτης Λαζαρίδης

Διευθύνων σύμβουλος ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών


Οι εκτιμήσεις για το εύρος και τη διάρκεια των επιπτώσεων της πανδημίας στις παγκόσμιες οικονομίες διαρκώς μεταβάλλονται και η συγκεχυμένη διεθνώς αυτή εικόνα δεν θα εκλείψει, αφενός, εάν δεν εισέλθει η πανδημία σε φάση ύφεσης και, αφετέρου, αν δεν βρεθούν τάχιστα αποτελεσματικά φαρμακευτικά μέσα αντιμετώπισής της. Οι αγορές, ως είθισται, αντέδρασαν ανάλογα με το επίπεδο της αβεβαιότητας, αλλά και υπό την επίδραση της αυξημένης τους ευαισθησίας λόγω των πρότερων καλών αποδόσεων.

Ο πλανήτης και όλοι μας βιώνουμε μία πρωτοφανή κρίση που δεν γνωρίζει σύνορα, με ενδιαφέρον όμως οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι η πρόνοια και η επιμέλεια καταργεί το εκτιμώμενο συγκριτικό πλεονέκτημα του όποιου Γολιάθ έναντι του Δαβίδ.

Η παραπάνω επισήμανση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική και στην επερχόμενη φάση όταν οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο, μετρώντας τα σημάδια από τα πλήγματα που δέχθηκαν, θα έχουν μια ευκαιρία να αντιληφθούν και να δρομολογήσουν εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα τις επαναφέρουν υγιέστερες και καλύτερα θωρακισμένες στο οικονομικό περιβάλλον. Οσο δραστικότερη είναι η αλλαγή τόσο μεγαλύτερες οι ευκαιρίες, αλλά και η διαδρομή που θα κληθούν να ακολουθήσουν έως την αποκατάσταση. Για οικονομίες σαν την ελληνική, με τις εμπειρίες των προϋποθέσεων επιβίωσης από την πρόσφατη ύφεση, η άμεση στόχευση της βέλτιστης προσέγγισης μοιάζει ακόμα πιο εφικτή όσο και η αξιοποίηση των ευκαιριών μακροχρόνιας ανάταξης που αυτή η κρίση μπορεί τελικά να δημιουργήσει.

epeixeirimaties01-mesa


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text