Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μ. Τσαμάζ: Να ανέβουμε, έστω και από ανάγκη, στο άρμα της νέας ψηφιακής εποχής

Μ. Τσαμάζ: Να ανέβουμε, έστω και από ανάγκη, στο άρμα της νέας ψηφιακής εποχής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μ. Τσαμάζ: Να ανέβουμε, έστω και από ανάγκη, στο άρμα της νέας ψηφιακής εποχής

Απόσπασμα από αφιέρωμα του protothema.gr με τίτλο "Η επόμενη μέρα στην οικονομία και τον τουρισμό

Μιχάλης Τσαμάζ

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ


Η πρωτοφανής κρίση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι αλλάζει την οικονομική και κοινωνική μας πραγματικότητα. Επιπτώσεις υπάρχουν για όλους: τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τη χώρα στο σύνολό της. Είναι όμως στο χέρι μας να μη μείνουμε σε αυτά που χάνουμε, αλλά να εστιάσουμε σε αυτά που μπορούμε να κερδίσουμε. Να δούμε αυτή την κρίση ως ευκαιρία για να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας και τον τρόπο που λειτουργούμε.

Να καταλάβουμε ότι δεν επιβιώνει ο πιο δυνατός, αλλά αυτός που προσαρμόζεται. Να ανέβουμε, έστω και από ανάγκη, στο άρμα της νέας ψηφιακής εποχής. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κατανοούμε τη σημασία της τεχνολογίας για την καθημερινότητά μας. Εν μέσω πανδημίας, μας επιτρέπει να εργαζόμαστε, να μαθαίνουμε, να διασκεδάζουμε, να κρατάμε ανοιχτό το παράθυρό μας στον κόσμο. Αυτή η κρίση ανέδειξε την τεχνολογία σε ισχυρό σύμμαχο στη μάχη με τον κορωνοϊό και έδρασε ως επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Το έργο που έχει ήδη υλοποιηθεί από την Πολιτεία είναι εντυπωσιακό. Οσα έχουν γίνει ή είναι σε στάδιο υλοποίησης αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα του πολίτη και επιβεβαιώνουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία.

Δεν μπορούμε όμως να εφησυχάσουμε. Υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε στα επίπεδα ψηφιακής ωριμότητας των προηγμένων τεχνολογικά χωρών. Το αύριο της χώρας εξαρτάται από το πόσο θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία σήμερα. Η κρίση μάς ανέβασε στο άρμα της νέας ψηφιακής εποχής. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή οι παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου να επιταχύνουμε για να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό: έναν κόσμο καλύτερο για όλους.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text