Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Kώστας Μιτζάλης: Με συγκροτημένο σχεδιασμό και ομοψυχία θα χτίσουμε το αύριο

Kώστας Μιτζάλης: Με συγκροτημένο σχεδιασμό και ομοψυχία θα χτίσουμε το αύριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Kώστας Μιτζάλης: Με συγκροτημένο σχεδιασμό και ομοψυχία θα χτίσουμε το αύριο

Απόσπασμα από αφιέρωμα του protothema.gr με τίτλο "Η επόμενη μέρα στην οικονομία και τον τουρισμό

Kώστας Μιτζάλης

Διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ

 

«Τα δύο βασικά συστατικά της ομολογουμένως επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα είναι από τη μία η έγκαιρη, εύστοχη και συγκροτημένη αντίδραση από πλευράς της Πολιτείας και από την άλλη η συμβολή όλων στις προσπάθειες στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και την πιστή εφαρμογή των μέτρων που κρίθηκαν αναγκαία.

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, ο συγκροτημένος σχεδιασμός και η ομοψυχία, θα πρέπει να αποτελέσουν παρακαταθήκη και να ενεργοποιηθούν στη μάχη της επόμενης ημέρας, που θα δοθεί για την άμεση επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και τον μετριασμό των συνεπειών της πανδημίας στην ευημερία μας.

Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, η Πολιτεία, οι τράπεζες, ο ιδιωτικός τομέας, ο καθένας με την εμπειρία, την αρμοδιότητα και την εξειδίκευσή του, ώστε να τεθούν οι βάσεις για έναν συνεκτικό και μακρόπνοο εθνικό σχεδιασμό. Για ένα σχέδιο που θα απαντά στις άμεσες προκλήσεις που θέτουν οι πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, αλλά και θα βοηθά να αφήσουμε πίσω μας τις γνωστές, μακροχρόνιες ελλείψεις και παθογένειες της χώρας μας.

Ειδικότερα, ο κλάδος των υποδομών αποτελεί ενδεδειγμένο τομέα διοχέτευσης πόρων για την ταχεία αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το είδαμε, άλλωστε, πρόσφατα με τη σημαντική συνεισφορά που είχε στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο η δυσμενής αυτή συγκυρία να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αποφασιστική αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που καθυστερούν την παραγωγή έργων. Παράλληλα, είναι και το κατάλληλο χρονικό σημείο ώστε να μπουν οι βάσεις για μακρόπνοο σχεδιασμό, ανεπηρέαστο από τις εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά τους πόρους χρηματοδότησης που θα χρειαστούν, κύριο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η ταχύτητα και η ευελιξία. Η χώρα μας οφείλει να εστιάσει στη συμπυκνωμένη εμπειρία αλλά και αξιοπιστίαπου διαθέτει στους τομείς των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων. Επίσης, καθοριστική θα είναι η χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ευχή όλων είναι να μπορέσουν και οι τράπεζες να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα αποτελεσματικά.

Η σοβαρότητα και η ενότητα που επιδείξαμε ως χώρα στην αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης αυτής συγκυρίας αποδεικνύει ότι έχουμε τα εχέγγυα να αντεπεξέλθουμε όλοι μαζί και στις επόμενες προκλήσεις. Εκ μέρους του ομίλου ΑΒΑΞ δεσμευόμαστε ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει να συνεχίζουμε να χτίζουμε το αύριο».

epeixeirimaties01-mesa


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text