Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά σταθεροποιείται και σήμερα (Τρίτη, 28 Απριλίου 2020) στις 630 μονάδες του ΓΔ έχοντας ανακτήσει σχεδόν ο 1/3 της λόγω πανδημίας καθίζησης.

Η αγορά σταθεροποιείται και σήμερα (Τρίτη, 28 Απριλίου 2020) στις 630 μονάδες του ΓΔ έχοντας ανακτήσει σχεδόν ο 1/3 της λόγω πανδημίας καθίζησης.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητικά κινείται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.35 μμ, να κερδίζει +0,80% (στις 630 μονάδες) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους κύριους διεθνείς δείκτες να πάνε ακόμα καλύτερα (ο DAX να έχει ανακτήσει το 42% της κορονοκαθίζησης και ο Nasdaq το 60%).

Ο ΓΔ σήμερα διασπά με οριακό τρόπο , κατά 2 μονάδες ή 0,30%), το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 628 μονάδων δείχνοντας κάποια μεσοβραχυχρόνια ανοδική δυναμική.

Όμως, η κύρια τάση, όπως την δείχνει ο ΑΚΜΟ (κοίτα σχήμα), είναι καθοδική και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να γυρίσει σε ανοδική.

Προς το παρόν, όσο δεν συμβαίνουν αρνητικές διαγραμματικές εξελίξεις, εμείς θα είμαστε σχεδόν πλήρως αγορασμένοι  προσέχοντας μόνον τα κυλιόμενα στοπ μας που τώρα βρίσκονται βασικά στην στήριξη των 590 μονάδων του ΓΔ . Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 590 μονάδες, εμείς θα είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι…

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 87% με μετοχές και 13% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα μάλλον αρνητικό με τις καθοδικές μετοχές να υπερτερούν των ανοδικών διαφωνώντας με τον ΓΔ του οποίου η άνοδος οφείλεται στις τράπεζες (ΔΤΡ + 2,50% και στις ΕΕΕ +4,40% και ΜΟΗ +4,16%).

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΑΛΦΑ (+3% με 8 εκατ τζίρο) και διανομές σε ΕΛΛΑΚΤ (-1,20% με 1,5 εκατ τζίρο).

Την μεγαλύτερη άνοδο πετυχαίνει σήμερα η ΜΛΣ , +8%, αλλά χωρίς ιδιαίτερο τζίρο, μόλις 70 χιλ ευρώ.

Δεν βλέπουμε σήμερα κάποια αξιόλογη διαγραμματική εξέλιξη σε μετοχικό γράφημα.

Σήμερα θα αναφέρουμε τις δυναμικές μετοχές που έχουν ανακτήσει πάνω από το μισό της «κορονοκαθίζησης» και είναι, πρώτιστα η ΤΕΝΕΡΓ (έχει ανακτήσει σχεδόν το 85% της πτώσης) και δευτερευόντως οι, ΣΑΡ, ΕΥΔΑΠ, ΚΡΙ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΑΒΑΞ, ΠΡΟΦ και ΠΛΑΙΣΙΟ. Από αυτήν την ομάδα, αν θέλαμε να φτιάξουμε ένα χαρτοφυλάκιο «μετοχών με πολύ καλή διαγραμματική συμπεριφορά» θα τις επιλέγαμε όλες  εκ των οποίων  με επιφυλάξεις ΔΕΗ, ΑΒΑΚΑ και ΠΛΑΙΣ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text