Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Euroxx: "Αμυντική" επιλογή η Τέρνα Ενεργειακή, δεν επηρεάζεται από τον κορονοϊό

Euroxx: "Αμυντική" επιλογή η Τέρνα Ενεργειακή, δεν επηρεάζεται από τον κορονοϊό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Euroxx: "Αμυντική" επιλογή η Τέρνα Ενεργειακή, δεν επηρεάζεται από τον κορονοϊό

Αρκετά νωρίτερα από το 2025 που είναι ο αρχικός στόχος, μέχρι τα τέλη του 2022 αναμένεται η Τέρνα Ενεργειακή να φτάσει τον στόχο για 2GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, εκτιμά σε σημερινό της report η Euroxx, προσθέτοντας ότι ελληνικές και ξένες τράπεζες δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση των νέων έργων της εταιρείας.

Όπως σημειώνει η έκθεση, μετά την εγκατάσταση 358MW, που αφορούσαν δύο αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, η Τέρνα Ενεργειακή έχει φτάσει ήδη σε εγκατεστημένη ισχύ 1390MW εκ των οποίων τα 1363MW είναι αιολικά, τα 18MW είναι υδροηλεκτρικά και τα 9MW φωτοβολταϊκά. Παρά τις συγκυριακές καθυστερήσεις στην αδειοδοτική διαδικασία και την παράδοση εξοπλισμού εξαιτίας του κορωνοϊού, η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει την ισχύ της κατά 597 MW εκ των οποίων τα 547MW είναι αιολικά και τα 50MW φωτοβολταϊκά, φτάνοντας τα 1987 MW μέχρι το τέλος του 2022.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση overweight αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 12 ευρώ από 9,2 ευρώ προηγούμενα,  κυρίως εξαιτίας των νέων έργων που προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο Η Τέρνα Ενεργειακή είναι η μόνη μετοχή στο δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που έχει σημειώσει αύξηση σε απόλυτα μεγέθη (12%)  υπεραποδίδοντας έναντι της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με τη Euroxx το επενδυτικό μοντέλο της Τέρνα Ενεργειακή παραμένει στέρεο ενώ και η μετοχή έχει επηρεαστεί περιορισμένα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, επιδεικνύοντας αμυντικές αρετές, διατηρήσιμα μερίσματα και περιορισμένο ρίσκο απωλειών. Αυτό συμβαίνει, καθώς οι αποδόσεις των αιολικών asset είναι προβλέψιμες και τα έσοδα καθορίζονται από τα κίνητρα που δίνει το κράτος είτε μέσω των feed in tariffs, των PPAs για όλη τη διάρκεια ζωής των έργων αλλά και από τις σχετικά σταθερές αιολικές συνθήκες.

 

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text