Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σε εξέλιξη το deal Αλουμύλ με τις τράπεζες

Σε εξέλιξη το deal Αλουμύλ με τις τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε εξέλιξη το deal Αλουμύλ με τις τράπεζες

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στη φετινή πορεία της Alumil, με τη διοίκηση της εισηγμένης να μην είναι σε θέση με βάση τα σημερινά δεδομένα να εκτιμήσει το μέγεθος των απωλειών που τελικά θα προκύψουν.

«Οι αποφάσεις όλο και περισσότερων χωρών για επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις είχε ως άμεση συνέπεια την αύξηση του κόστους των μεταφορών, καθώς και την απότομη πτώση στις πωλήσεις των προϊόντων του ομίλου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις, καθώς επίσης –μεταξύ άλλων- επισημαίνεται ότι:

• η Εταιρεία και ο όμιλος διερευνούν τον βαθμό στον οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενη κρατική βοήθεια, βάσει των αντίστοιχων μέτρων που έχουν υιοθετηθεί στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19 στα οικονομικά αποτελέσματα και τη ρευστότητα.

• Οι διαθέσιμες ταμειακές ροές παρέχουν την απαραίτητη ρευστότητα για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα εναλλακτικά προϋπολογιστικά σενάρια που καταρτίσθηκαν. Προς τούτο, η παραγωγική δραστηριότητα προσαρμόσθηκε στις νέες συνθήκες, περιοριζομένων των αγορών πρώτων υλών, προμηθειών και παγίου εξοπλισμού, διατηρουμένης, όμως, παράλληλα απαραίτητης επάρκειας αυτών για την ομαλή λειτουργία κατά τους προσεχείς μήνες.

Κατά τα λοιπά, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας «βρίσκεται σε διαδικασία εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για την υπογραφή της οριστικής σύμβασης αναδιάρθρωσης. Εφόσον εκπληρωθούν εγκαίρως οι ως άνω προϋποθέσεις, η τελική σύμβαση αναδιάρθρωσης αναμένεται να υπογραφεί εντός της χρήσης 2020».

Με άλλα λόγια, η εισηγμένη έχει δεσμευθεί έναντι των τραπεζών για την απορρόφηση της Αλουμόντ (της οποίας ήδη κατέχει το 19%) και μια σειρά άλλες κινήσεις, προκειμένου οι τελευταίες να μετατρέψουν βραχυπρόθεσμα δάνεια ύψους 161 εκατ. ευρώ σε μακροπρόθεσμα (12ετής διάρκεια με επιτόκιο EURIBOR+3%).

Το 2019 ο όμιλος Alumil αύξησε δραστικά τα λειτουργικά του κέρδη (EBITDA) από τα 14,3 στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ σημείωσε κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες 2 εκατ. ευρώ (έναντι 143 χιλ. ευρώ).

Ωστόσο, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, η Αlumil υποχρεώθηκε σε καθαρή ζημία 2,33 εκατ. ευρώ, καθώς ποσό 4,33 εκατ. αφορούσε κέρδη μετόχων μειοψηφίας των θυγατρικών.

Κατά την προηγούμενη χρήση υπήρχαν έκτακτες ζημίες (π.χ. από πώληση θυγατρικής) και δαπάνες.


Στέφανος Κοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text