Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αύξηση μεγεθών αναμένει η Flexopack

Αύξηση μεγεθών αναμένει η Flexopack

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση μεγεθών αναμένει η Flexopack

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Δεν υφίσταται επιπτώσεις λόγω της πανδημικής κρίσης η βιομηχανία παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών υλικών συσκευασίας Flexopack, η οποία ανακοίνωσε, πριν από λίγες ημέρες, τα οικονομικά μεγέθη για τη χρήση του 2019. Ο όμιλος, που διαθέτει θυγατρικές σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Σερβία, Πολωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και διοικείται από την οικογένεια Γκινοσάτη, συγκαταλέγεται, σύμφωνα με εξειδικευμένη κλαδική μελέτη της εταιρείας Fior markets, στους παγκόσμιους παίκτες της αγοράς των εύκαμπτων πλαστικών συσκευασίας μαζί, για παράδειγμα, με την αυστραλιανή Amcor και τις αμερικανικές Berry Global και Sealed Air.

Η διοίκηση της Flexopack σημειώνει, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεσή της, ότι δεν υφίσταται εξαιτίας του ιού ουσιωδώς αρνητική επίπτωση στην παραγωγή, στις πωλήσεις και στην εφοδιαστική αλυσίδα της, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Flexopack ευνοείται από δύο παράγοντες: Αφενός, από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές κόστους της βιομηχανίας, και, αφετέρου, από την εκτόξευση της ζήτησης λόγω κορωνοϊού για πλαστικά υλικά συσκευασίας από τον κλάδο τροφίμων.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας επεξεργασίας δεδομένων IRIS POS, η ζήτηση, πανευρωπαϊκά, για συσκευασμένα τρόφιμα έχει εκτοξευθεί, ξεπερνώντας το 100% στη γειτονική Ιταλία. Στην ενισχυμένη αυτή ζήτηση η εταιρεία είναι σε θέση να ανταποκριθεί, καθώς, κατά πάγια στρατηγική, όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Σταμάτης Γκινοσάτης, δημιουργεί μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό, ώστε οι αγορές εκτός Ελλάδας να μην εξυπηρετούνται από τη χώρα μας, πρακτική που θα μπορούσε να δημιουργήσει καθυστέρηση στην παράδοση των παραγγελιών. Για τη φετινή χρονιά, η Flexopack επιδιώκει την περαιτέρω διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού μέσω και της δημιουργίας νέων μόνιμων εγκαταστάσεων. Προτεραιότητα έχουν οι θυγατρικές σε Πολωνία και Αυστραλία, ενώ απώτερος σκοπός είναι μέσω αυτών των εταιρειών η ελληνική βιομηχανία να αναπτυχθεί περαιτέρω στις σχετικές αγορές. Αρχές του μήνα, η Flexopack έκανε γνωστό ότι προχώρησε στην κεφαλαιακή ενίσχυση, με 2 εκατ. ευρώ, της θυγατρικής της στην Κύπρο, κεφάλαια που θα κατευθυνθούν στην περαιτέρω χρηματοδότηση έτερης εταιρείας της στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Σχετικά με τις επιδόσεις του 2019, η Flexopack εμφάνισε αυξημένο, κατά 5,66%, ενοποιημένο κύκλο εργασιών, που ανήλθε σε 89,3 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) να ενισχύονται σε ποσοστό 2,68%, στα 14,6 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη εμφάνισε σταθερή, σε σύγκριση με το 2018, κερδοφορία μετά φόρων της τάξεως των 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ το ενοποιημένο κόστος πωλήσεων ανέρχεται σε 67,7 εκατ. ευρώ. Διαθέτει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 39 εκατ. ευρώ, από τα οποία ποσό 15,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε βραχυπρόθεσμα δάνεια. Σημειώνεται ότι το 62,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Flexopack, που εμφανίζει κεφαλαιοποίηση περίπου 80,9 εκατ. ευρώ, ελέγχουν οι Σταμάτης, Γιώργος και Νίκος Γκινοσάτης, ενώ ποσοστό 5,1% ανήκει στο ξένο fund Collins Stewart.


Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text