Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Gilead: Αποτελεσματικό το remdesivir σε πιο σύντομες θεραπείες για τον κορονοϊό

Gilead: Αποτελεσματικό το remdesivir σε πιο σύντομες θεραπείες για τον κορονοϊό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Gilead: Αποτελεσματικό το remdesivir σε πιο σύντομες θεραπείες για τον κορονοϊό

Η Gilead Sciences ανακοίνωσε την Τετάρτη δεδομένα από δύο κλινικές δοκιμές του πειραματικού φαρμάκου remdesivir σε ασθενείς που νοσούν σοβαρά από κορονοϊό.

Η εταιρεία δημοσίευσε ότι σε μια δοκιμασία Φάσης 3 η θεραπεία που δοκιμάστηκε σε σοβαρά άρρωστους ασθενείς διαπίστωσε ότι όσοι έλαβαν θεραπεία διάρκειας 5 ή 10 ημερών οδήγησε σε παρόμοια αποτελέσματα.

Τουλάχιστον το 52% των συμμετεχόντων που έλαβαν τη μία από τις δύο θεραπείες, έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 14 ημέρες θεραπείας και τουλάχιστον το 53% αυτών των ασθενών αναφέρθηκε ότι σημείωσαν "κλινική ανάρρωση".

Σύμφωνα με τη μελέτη, το φάρμακο έδειξε καλύτερα αποτελέσματα σε ασθενείς που βρίσκονταν σε προγενέστερη φάση της νόσου, σε σχέση με άλλους που είχαν ήδη νοσήσει βαρύτερα.

"Πολλές ταυτόχρονες μελέτες βοηθούν στην καλύτερη εκτιμήση για το εάν το remdesivir είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για τον COVID-19", δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Gilead, Merdad Parsey. "Η μελέτη καταδεικνύει την δυνατότητα ορισμένων ασθενών να υποβληθούν σε πενθήμερη αγωγή, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών που θα μπορούσαν να λάβουν θεραπεία με τα τρέχοντα αποθέματα remdesivir".

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση των δεδομένων, η Gilead ανακοίνωσε επίσης ότι μια κλινική δοκιμή που διεξήχθη υπό την επίβλεψη της κυβέρνησης, η οποία αξιολόγησε το remdesivir σε ασθενείς που νοσούν σοβαρά από κορονοϊό, πέτυχε τον κύριο στόχο της μελέτης. Αυτή η μελέτη διεξάγεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη δοκιμή.

Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής της Gilead Sciences ανεστάλη στην προσυνεδρίαση, ενώ μετά το άνοιγμα της αγοράς σημειώνει άνοδο 8,76% (16,15 ώρα Ελλάδος). Η μετοχή της Gilead έχει σημειώσει άνοδο 21% από την αρχή του έτους.

 

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text