Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αγορά ακινήτου από την Trastor έναντι 6,35 εκατ.

Αγορά ακινήτου από την Trastor έναντι 6,35 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγορά ακινήτου από την Trastor έναντι 6,35 εκατ.

Του Νίκου Ρουσάνογλου

Μπορεί η υγειονομική κρίση να έχει εμποδίσει την ολοκλήρωση μιας σειράς συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι θα ματαιωθούν. Στο πλαίσιο αυτό, η Trastor ΑΕΕΑΠ προγραμματίζει την ολοκλήρωση της απόκτησης ενός κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι. Πρόκειται για ακίνητο το οποίο ανήκε στη Redex του ομίλου Κοπελούζου.

Το τίμημα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές ανέρχεται σε 6,35 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τα διαθέσιμα κεφάλαια της Trastor.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Καζίνο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, «αν είχαν μείνει λειτουργικές οι υπηρεσίες του Δημοσίου, θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη συναλλαγή αυτή, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ακίνητο στο χαρτοφυλάκιό μας. Τώρα, υποχρεωτικά κάνουμε κι εμείς υπομονή». Το ακίνητο βρίσκεται στο Μαρούσι, στη Λ. Αγίου Κωνσταντίνου 57, ενώ αυτό που το καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό στην παρούσα συγκυρία είναι ότι μισθωτής είναι ο όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος ανήκει στη σπάνια κατηγορία των επιχειρήσεων που δεν έχουν πληγεί από την πανδημία. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι που καθιστά τέτοιους μισθωτές ακόμα πιο ελκυστικούς για τις ΑΕΕΑΠ και τους μετόχους τους, καθώς με τον τρόπο αυτό βελτιώνουν την ποιότητα και την απόδοση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου τους.

Από τις συναλλαγές που πρόλαβε να ολοκληρώσει η Trastor λίγα 24ωρα πριν από την επιβολή των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων ήταν η απόκτηση του πρώην κτιρίου του ΔΟΛ, επί της Λ. Μιχαλακοπούλου. Η εισηγμένη είχε πλειοδοτήσει σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2019 η Εθνική Leasing, προσφέροντας το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Οι τελικές υπογραφές έπεσαν τελικά στις αρχές Μαρτίου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Trastor επέλεξε τη λύση του leasing για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου ακινήτου, υπογράφοντας συμφωνία 15 ετών με την Εθνική Leasing. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Trastor εκταμίευσε άμεσα ως προκαταβολή το 30% του τιμήματος, 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο θα καταβάλλονται δόσεις μέσω leasing, με πρόβλεψη μάλιστα και για μια μεγάλη τελευταία δόση, στη λήξη του συμβολαίου.

Στελέχη της αγοράς σημείωναν ότι τον τελευταίο χρόνο έχει ενισχυθεί ξανά η παρουσία του leasing για τη χρηματοδότηση συναλλαγών μεγάλης αξίας στην αγορά ακινήτων. Καθοριστικός παράγοντας για την επανεμφάνιση των εταιρειών leasing ήταν να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εκκαθάρισης των χαρτοφυλακίων τους, μετά τη γιγάντωση των κόκκινων δανείων την τελευταία δεκαετία.

Στο μεταξύ, σε μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, η διοίκηση της Trastor ανακοίνωσε την απόφασή της να αναλάβει πλήρως το κόστος αναβάθμισης των χώρων και του εξοπλισμού του εργαστηρίου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αξιόπιστων μοριακών ελέγχων που διενεργούνται εκεί για τη διάγνωση κρουσμάτων κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποφασίστηκε από κοινού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι το ΕΚΕΑ αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο κατά τη δεύτερη φάση του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της COVID-19, το οποίο προβλέπει την επέκταση των απαραίτητων μοριακών ελέγχων στον πληθυσμό, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας και η επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text