Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, με μέτριο τζίρο κοντά στα υψηλά 40 ημερών

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, με μέτριο τζίρο κοντά στα υψηλά 40 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθόσον το ποσοστό πτώσης του ΓΔ (-1,70%, στις 630 μονάδες, στις 4.00 μμ) είναι πολύ μικρό συγκρινόμενο με την ισχυρότατη +33% ανοδική αντίσταση του τελευταίου 40ήμερου με το σημερινό πτωτικό retracement να ανέρχεται στο περίπου 1/30 αυτής. Ο δε σημερινός τζίρος είναι μέτριος (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) με απουσία διανομών σε κατιδίαν μετοχές.

Για να ανησυχήσουμε θα πρέπει ο ΓΔ να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 620 μονάδες και κυρίως, την στήριξη – χαμηλό 15 ημερών του πυθμένα Α των 590 μονάδων (-6,5% από τώρα).

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 590 μονάδες, η μεσοπρόθεσμη τάση  θα θεωρείται ανοδική (ή πλευρική στην περίπτωση που ο ΓΔ κινηθεί για 1-2 εβδομάδες στο εύρος των 640-590 μονάδων, μεταξύ κυλιόμενης κορυφής Ε και κυλιόμενου πυθμένα Α).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 87% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Μόνον δύο μετοχές, οι ΤΕΝΕΡΓ και ΜΠΕΛΑ,  κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά και με μικρές μεταβολές ενώ από τις πτωτικές μόνον οι 5 τραπεζικές συν τις  μη-τραπεζικές υπεραγορασμένες ΑΛΜΥ, ΠΛΑΘ, ΣΕΝΕΡ, ΙΝΚΑΤ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6,50%.

Και βέβαια, οι τράπεζες είναι αυτές που παρασύρουν πτωτικά τον ΓΔ, με τον ΔΤΡ να σημειώνει πτώση -3% (με χειρότερη την ΕΤΕ -6,40% και ηπιότερη την ΑΛΦΑ -3,60%). Ο υψηλότατης μεταβλητότητας (κινδύνου) ΔΤΡ έχει πολύ χαμηλά στήριξη, στις 300 μονάδες (-15% από τώρα).

Διανομές δεν βλέπουμε παρά μόνον ήπιες σε ΜΥΤΙΛ.

Νέα υψηλά διμήνου πετυχαίνει σήμερα η εκπληκτική ΤΕΝΕΡΓ κοντεύοντας να φτάσει το υψηλό Γενάρη. Η ταχύτητα ανάρρωσης δείχνει δύναμη στην μετοχή και καταλληλότητα για μακροπρόθεσμα (ορίζοντα πέραν της διετίας) χαρτοφυλάκια.

Σας πληροφορούμε ότι λόγω των φετινών ανώμαλων συνθηκών, η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης εταιρικών αποτελεσμάτων 2019 αναβάλλεται από 30 Απριλίου σε 30 Ιουνίου 2020.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 4 Μαίου, κατά τις 4.00 μμ..

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text