Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα, Δευτ, 4/5/2020, στην αγορά με τον ΓΔ να κάμπτεται στις 600 μονάδες

Ισχυρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα, Δευτ, 4/5/2020, στην αγορά με τον ΓΔ να κάμπτεται στις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Η σημερινή δυσοίωνη συνεδρίαση άνοιξε με χάσμα -3,20% στις 608 μονάδες και σταδιακά έχει φτάσει αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, στο -4,50% , στις 600 μονάδες οι οποίες αν διασπασθούν σε τιμές κλεισίματος, τότε θα υποστεί πλήγμα η ψυχολογία. Ο τζίρος είναι ωστόσο μικρός, 55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν λίγο μικρότερες πτώσεις (DAX -3,40%).

Αιτία της σημερινής βύθισης είναι, (α), η απόφαση των κερδοσκόπων του ισχυρού ράλι ανάκαμψης +32%, να δρέψουν μερικά κέρδη, (β), οι κατά κύματα εμφανιζόμενες απαισιόδοξες εκτιμήσεις για μεγάλες πτώσεις του ΑΕΠ 2020 παγκοσμίως, από -5% έως -15% (η Ελλάδα είναι πολύ ευάλωτη) και (γ),  οι απειλές των ΗΠΑ κατά Κίνας για εμπορικό (δασμολογικό) πόλεμο.

Από διαγραμματικής άποψης η σημερινή βίαια καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 δεν μας αφήνει ασυγκίνητους, θα προχωρήσουμε σε μερικές πωλήσεις καθώς η σημερινή βύθιση μπορεί να είναι οιωνός ενός δεύτερου «ποδιού» του ΓΔ προς τις 550 ή και 500 μονάδες.

Εμεις θα ακολουθήσουμε το βασικό σύστημά μας (κοίτα βιβλίο στροφέα , σελ 29).

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ανοίγματος των 608 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση πουλώντας τις θέσεις του σε ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ και το 10% των θέσεων στις υπόλοιπες μετοχές του.

Μετοχές

Καμία μετοχή από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε δεν κινείται θετικά αυτή τη στιγμή ενώ οι μισές χάνουν περισσότερο του -5%.

Το κύριο περιστατικό της σημερινής συνεδρίασης, εκτός από τις μεγάλες -7,50% απώλειες του Δείκτης Τραπεζών, είναι τα sell off στις ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ, καθώς ο κ Βασιλάκης ανακοίνωσε χθες ανάγκη διάσωσης των δυο εταιριών από το Δημόσιο χωρίς να διασαφήσει αν θα γίνει με δάνεια ή με είσοδο του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο.

Αύριο, μετά τις σημερινές πτώσεις, θα αναφέρουμε τις υπεραγορασμένες-υπερπωλημένες και ανθεκτικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text