Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Παράγοντες της αγοράς μιλούν στο CNN Greece: Βαρόμετρο για το λιανεμπόριο η 11η Μαΐου

Παράγοντες της αγοράς μιλούν στο CNN Greece: Βαρόμετρο για το λιανεμπόριο η 11η Μαΐου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παράγοντες της αγοράς μιλούν στο CNN Greece: Βαρόμετρο για το λιανεμπόριο η 11η Μαΐου

Της Αμαλίας Κάτζου

Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα για τα καταστήματα που ανέβασαν ρολά, όπως αναφέρουν στο CNN Greece παράγοντες της αγοράς. Σύμφωνα με τους ίδιους, περισσότερη δουλειά είχαν τα κομμωτήρια και τα κουρεία, ωστόσο επειδή άνοιξε μόνο το 10% του λιανεμπορίου, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Οι κ.κ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ), Καφούνης (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών) και Κορκίδης (Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά) συμφωνούν πως κομβικής σημασία για το λιανεμπόριο είναι η 11η Μαΐου, ενώ και οι τρεις εμφανίζονται βέβαιοι πως οι καταστηματάρχες θα τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα ασφαλείας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας υποστήριξε και εκείνος πως στις 11 Μαΐου θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την εικόνα στο λιανεμπόριο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το μικρομεσαίο εμπόριο θα αποτελέσει το θεματοφύλακα των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας, καθώς υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης των καταστηματαρχών με τους καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, επεσήμανε πως η μεγάλη μέρα για τους καταστηματάρχες είναι η επόμενη Δευτέρα και μένει να αποδειχθεί ποια θα είναι η προσέλευση του κόσμου και πως θα κινηθούν οι τζίροι, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δύο είναι τα μείζονα θέματα που απασχολούν το εμπόριο, αφενός η παράταση της μείωσης των ενοικίων και αφετέρου τα χρηματοδοτικά εργαλεία από πλευράς των τραπεζών.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ανέφερε πως βαρόμετρο για το λιανικό εμπόριο θα αποτελέσει η 11η Μαΐου, καθώς θα ανοίξει η πλειοψηφία των καταστημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο οι καταστηματάρχες προετοιμάζονται για το άνοιγμα προχωρώντας στις απαραίτητες απολυμάνσεις και το ζητούμενο είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Για τη σημερινή ημέρα ανέφερε πως περισσότερο κόσμο είχαν τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Αναφορικά με τα καταστήματα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους», ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τη στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, υπάρχουν και σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση, που θα δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Επίσης, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.


Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text