Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Brexit: Αρχίζουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Βρετανίας

Brexit: Αρχίζουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Βρετανίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Brexit: Αρχίζουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Βρετανίας

Εμπορικές συνομιλίες για τη μετά-Brexit εποχή, ενόσω και οι δύο χώρες παλεύουν με τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αρχίζουν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ΗΠΑ και Βρετανία.

Πρόκειται για τις πρώτες σημαντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις της Ουάσιγκτον για το 2020 και θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τις εμπορικές συνομιλίες της Βρετανίας με την Ε.Ε., οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Ο εμπορικός αντιπρόσωπος των Ρόμπερτ Λάιτχάιζερ δεν έχει κάνει δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις αυτές, αφότου δημοσίευσε πριν περισσότερο από ένα χρόνο τους στόχους των ΗΠΑ, στους οποίους περιλαμβάνονται πλήρης πρόσβαση των αμερικανικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Βρετανίας και μειωμένοι δασμοί για τα αμερικανικά μεταποιητικά προϊόντα.

Η γεωργία αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα των συνομιλιών, δεδομένου πως το Λονδίνο τάσσεται κατά των γενετικών τροποποιημένων αμερικανικών προϊόντων και της χορήγησης αντιβιοτικών στα πουλερικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί να «κάνει σκληρό παζάρι», ενώ η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρους έχει τονίσει ότι η Βρετανία δεν θα ρίξει τα στάνταρ της σε ό,τι αφορά την ασφάλεια τροφίμων.

Οι συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν αρχικά δύο εβδομάδες και θα ξεκινήσουν με μια τηλεδιάσκεψη σήμερα, επεσήμανε η βρετανική πρεσβεία στις ΗΠΑ. Επόμενοι γύροι διαπραγματεύσεων θα διεξάγονται περίπου κάθε έξι εβδομάδες.

Οι δύο χώρες θα μπορούσαν επίσης να ενισχύσουν τους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θέτουν οι οικονομίες εκτός αγοράς, όπως η Κίνα.


Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text