Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 5/5/20, να συνέλθει από το χθεσινό χτύπημα -4% κινούμενος τώρα αρκετά ψηλότερα των 600 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 5/5/20, να συνέλθει από το χθεσινό χτύπημα -4% κινούμενος τώρα αρκετά ψηλότερα των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μάχη, όχι ιδιαίτερα σφοδρή λόγω των χαμηλών τζίρων, σημειώνεται σήμερα μεταξύ των αισιοδόξων-bulls και των απαισιοδόξων-bears με αμφιλεγόμενη έκβαση διότι, ναι μεν ο ΓΔ καταγράφει ικανοποιητική άνοδο +1,50% (στις 611 μονάδες στις 2.45 μμ), αλλά με κηροπήγιο ντότζι αφού το άνοιγμα των 10.35 έγινε στις 612 μονάδες, ενώ την ίδια συμπεριφορά (ανοδική αντίδραση μετά από την χθεσινή βύθιση) δείχνουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Το στοίχημα μεταξύ bulls και bears, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό,  έγκειται στο πόσο γρήγορα θα αναρρώσει η οικονομία μετά την πάροδο του εκπνέοντος, όπως φαίνεται, κορονοϊού.

 

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι ικανοποιητική καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται στο άνω ήμισυ του 30ήμερου οριζόντιου καναλιού των 590-640 μονάδων, η οποία εικόνα θα βελτιωθεί αν ξεπεραστεί η γραμμή του ΕΚΜΟ30 στις 618 μονάδες ενώ, αν ξεπεραστεί και το ΥΚ20 ημερών των 640 μονάδων, τότε θα έχουμε διαγραμματικούς λόγους για να αισιοδοξούμε. Αντίθετα, πιθανόν να ταλαιπωρηθούμε  με δεύτερο πόδι της ύφεσης του ΓΔ αν διασπασθούν καθοδικά οι 590 μονάδες του Χαμηλού 20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις στις οποίες θα προχωρήσουμε αν ο ΓΔ διασπάσει το κανάλι αναμονής των 590-640, είτε ανοδικά, είτε καθοδικά.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με το 90% των μετοχών να κινούνται θετικά ενώ 10 μετοχές, ,οι ΣΑΡ, ΑΡΑΙΓ, ΠΕΙΡ, ΑΔΜΗΕ, ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΜΙΓ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΜΥ,  σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση -4% αυτή τη στιγμή.

Η μετοχή της ημέρας : καμία εμπορεύσιμη μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο, ούτε και η με μεγαλύτερη άνοδο +7% ΣΑΡ λόγω του μικρού όγκου της. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι ο ΣΑΡ κατορθώνει σήμερα να πετύχει νέο υψηλό διμήνου.

Αλλά και η ΑΡΑΙΓ, παρά την μεγάλη της σημερινή άνοδο +5%, δεν μας κάνει εντύπωση διότι οι όγκοι της είναι μόλις 85 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής έναντι των 400 χιλ του χθεσινού sell off -22%. Αντίθετα, η αδελφή της μετοχή ΟΤΟΕΛ, συνεχίζει και σήμερα το χθεσινό sell off με πτώση  -2,50% και μεγάλο όγκο 220 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι μεγάλοι άνοδοι από +2% έως +5% (βγάζουμε έξω τον εξαιρετικό ΣΑΡ) αποτελούν αντιδράσεις στις χθεσινές καταβυθίσεις. Αυτό το βλέπουμε και στον τραπεζικό δείκτη ΔΤΡ που σημειώνει σήμερα αντίδραση +3,60% μετά το χθεσινό -6%.

Γενικά, η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι ικανή να διώξει τους φόβους μας για δεύτερο πόδι της ανοιξιάτικης καταβύθισης. Για να φύγουν σε μεγάλο βαθμό οι φόβοι μας, θα πρέπει ο ΓΔ να ξεπεράσει το ΥΚ20 των 641 μονάδων (+30 μονάδες ή +5% από τώρα).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text