Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και αργό

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και αργό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και αργό

Τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η χώρα προχωράει στην άρση περιοριστικών μέτρων, αλλά και τις τιμές του πετρελαίου, που υποχωρούν ξανά, παρακολουθούν οι επενδυτές.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο κινείται οριακά θετικά, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη κινείται 0,5% αρνητικά, ενώ το Μιλάνο διολισθαίνει 0,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1%, στα 24,28 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent χάνει 0,1%, στα $30,93.

Στο μέτωπο των δεδομένων, βουτιά 15,6% έκαναν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας τον Μάρτιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο από το 1991, όταν ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, εν μέσω κατρακύλας της εγχώριας και της εξωτερικής ζήτησης για προϊόντα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Τον Φεβρουάριο είχαν κινηθεί αρνητικά κατά 1,2%, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα η πτώση ήταν 16%.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο όμιλος ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz απέφυγε για την ώρα την χρεοκοπία, καθώς κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές για παράταση της προθεσμίας πληρωμής χρέους της, όπως μεταδίδουν οι FT. Η εταιρεία δεν κατέβαλε τον Απρίλιο την οφειλή για τα κόστη leasing ορισμένων οχημάτων της. Μετά από μια παράταση που έλαβε έως τις 4 Μαΐου, η Hertz κατέληξε χθες Τρίτη σε νέα συμφωνία, για μεταφορά της ημερομηνίας πληρωμής στις 22 Μαΐου.

Ο επιπλέον αυτός χρόνος δίνει ανάσα στην εταιρεία, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των δραστηριοτήτων της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε ανακοίνωσή της προς τη SEC, η Hertz ανέφερε πως στοχεύει να «αναπτύξει μια στρατηγική χρηματοδότησης και μια δομή που θα αντανακλά καλύτερα την οικονομική επίπτωση» της κρίσης.

Στο μέτωπο των ιατρικών ειδήσεων, νέα γενετική ανάλυση του ιού που προκαλεί την Covid-19, η οποία ελήφθη από 7600 ασθενείς σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι ο ιός κυκλοφορούσε από τα τέλη της περασμένης χρονιάς και πρέπει να εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα μετά την πρώτη μόλυνση.

Ερευνητές στη Βρετανία εξέτασαν μεταλλάξεις στον ιό και βρήκαν στοιχεία ταχείας εξάπλωσης, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα ή είναι πιθανότερο να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια. «Ο ιός αλλάζει, αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι επιδεινώνεται», δήλωσε στο CNN ο ερευνητής γενετικής Francois Balloux του University College London Genetics Institute.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς και αλλάζει χέρια στο 1,082 δολάριο.


Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text