Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 6/5/3030) να κινείται με μικρή πτώση λίγο πάνω από τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 6/5/3030) να κινείται με μικρή πτώση λίγο πάνω από τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ελαφρά αδυναμία διακρίνουμε σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) -0,80% (στις 605 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους κύριους ξένους δείκτες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα έχοντας ανακτήσει σχεδόν το μισό της «κορονοβύθισης» έναντι αντίστοιχης ανάκτησης 1/3 του ΓΔ.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται στο 40ήμερο οριζόντιο trading range των 590-640 μονάδων και πιο κοντά στο κάτω όριο των 590 μονάδων δείχνοντας αδυναμία και αυξημένες πιθανότητες για καθοδική διάσπασης της στήριξης.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μέσα στο αναφερθέν οριζόντιο κανάλι , εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή. Εάν ο ΓΔ εξέλθει το καναλιού, εμείς σαν trend followers, θα τον ακολουθήσουμε με αγορές στην ανοδική διάσπαση των 640 μονάδων και πωλήσεις στην καθοδική των 540.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 72% με μετοχές και 28% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ 5 μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΛΚ, ΜΟΗ και ΟΤΟΕΛ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -7% σε σύγκριση με καμία που να σημειώνει άνοδο άνω του +3%.

Συμβάντα σε κατ’ ιδίαν μετοχές :

Συνεχίζουν την πτώση οι δύο μετοχές ομίλου Βασιλάκη (ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ) με την πρώτη να πλησιάζει τον πυθμένα Μαρτίου των 3,82 ευρώ.

Η ΚΟΥΕΣ δείχνει δύναμη, αυτή τη στιγμή +2,20%, έχοντας ανακτήσει σχεδόν την μισή της πτώσης λόγω της πανδημίας.

Η ΜΠΕΛΑ με πολύ μεγάλο τζίρο, σχεδόν 10 εκατ (το 1/3 του όλου σημερινού) και με πολύ μικρή μεταβολή βρίσκεται και αυτή στην μέση της μεγάλης πτώσης.

Οι πιο ανθεκτικές μετοχές με πτώση μικρότερη του -10% από την κορυφή Ιανουαρίου είναι οι ΤΕΝΕΡΓ και ΣΑΡ, που εδώ και 3-4 χρόνια βρίσκονται μόνιμα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΧ.

Αντίθετα, αυτές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την «κορονοπτώση» βρισκόμενες σε υπερπωλημένη κατάσταση είναι οι τραπεζικές (ΔΤΡ -65% από κορυφή Γενάρη) και ΙΝΛΟΤ -62%, ΦΡΙΓΟ -52%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -55%, ΟΤΟΕΛ -53%, ΑΡΑΙΓ -52%, ΜΛΣ -52% και ΜΙΓ -50%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text