Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η πανδημία βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλώντας ανησυχία

Η πανδημία βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλώντας ανησυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η πανδημία βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλώντας ανησυχία

Καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ συγκρούονται για την προέλευση του θανατηφόρου κορονοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 260.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει ανατρέψει την καθημερινότητα των ανθρώπων παγκοσμίως, η κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις είναι προβληματική για όλες τις πλευρές και αποτρέπει την ευρεία διεθνή συνεργασία που απαιτείται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ο Νικολά Σαπουί, πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κίνα έκρινε ότι το Πεκίνο χρειάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων καθώς και να προωθήσει περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να αποτραπεί η καταστροφή των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού, η αποσύνδεση των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και η άνοδος του προστατευτισμού.

Η σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα είναι απογοητευτική δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακινάνι στην διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο, δίνοντας έμφαση στο ρήγμα που βαθαίνει στις σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, διαβεβαίωσε ότι έχει «τεράστιες αποδείξεις» ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο της Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, την πόλη όπου εντοπίστηκε στα τέλη του 2019, αν και πρόσθεσε αργότερα πως «δεν είμαστε βέβαιοι». Αναφερόμενος στην ανακολουθία των δηλώσεων του, ο Μάικ Πομπέο ανέφερε πως «δεν έχουμε τη βεβαιότητα, και υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι αυτό προέρχεται από το εργαστήριο, και οι δύο οι δηλώσεις αυτές είναι αληθινές».

Η κινεζική τηλεόραση χαρακτήρισε «τρελά» τα σχόλια αυτά, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε «αναπόδεικτες» δηλώσεις. «Ο Μάικ Πομπέο έχει μιλήσει επανειλημμένα, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία. Γιατί; Γιατί δεν έχει κανένα», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσανγίν.

Σύμφωνα με τη μεγάλη πλειονότητα των ερευνητών, ο κορονοϊός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ένα ζώο. Μια αγορά της Ουχάν ενοχοποιείται από Κινέζους επιστήμονες καθώς φέρεται να πωλούσε ζωντανά άγρια ζώα.


Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text