Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Ανθεκτική στον κορωνοϊό η Inform Λύκος

Ανθεκτική στον κορωνοϊό η Inform Λύκος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανθεκτική στον κορωνοϊό η Inform Λύκος

Του Στέφανου Kοτζαμάνη

Χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις από την πανδημία συνεχίζει η ευρύτερη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Inform Λύκος σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Παναγιώτης Σπυρόπουλος, στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σύμφωνα με τον CEO της Ιnform Λύκος, επλήγη λόγω των περιοριστικών μέτρων ένα κομμάτι της αγοράς που αφορά την εξυπηρέτηση των λοταριών και την «παραδοσιακή» δραστηριότητα των business forms (αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 20%-25% των εργασιών της εισηγμένης). Αντίθετα, ένα δεύτερο κομμάτι της αγοράς συνέχισε απρόσκοπτα τη δραστηριότητά του (πχ κάρτες και προσωποποίηση καρτών), ενώ τέλος ευνοήθηκαν τα προϊόντα που αφορούν τη μετάβαση στην ψηφιακή επικοινωνία.

«Αθροιστικά, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην αγορά και όσο επιστρέφουμε προς την κανονικότητα, τα πράγματα μάλλον καλύτερα θα πάνε, παρά χειρότερα. Η εταιρεία πάντως βασίζει το μέλλον της και δουλεύει εντατικά στην ψηφιακή κατεύθυνση στην οποία λόγω της νέας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, πιστεύω ότι μελλοντικά θα της δοθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της Ιnform Λύκος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

• Η ρουμανική αγορά επηρεάστηκε παρόμοια με την ελληνική, ωστόσο οι τομείς που επλήγησαν από τα μέτρα αποτελούν μικρότερο ποσοστό των εργασιών της Ιnform Λύκος, σε σχέση με αυτό της Ελλάδας. Επιπλέον, οι περυσινές εξαγορές διεύρυναν την προσφερόμενη προϊοντική γκάμα της εισηγμένης και γενικότερα οι προοπτικές των δραστηριοτήτων είναι θετικές.

• Η εταιρεία δεν έκανε χρήση κάποιου από τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας. Οι εργασίες συνεχίστηκαν απρόσκοπτα μετά από τη λήψη κανόνων προστασίας, ενώ δεν υπάρχει καμιά ανησυχία σε ότι αφορά το μέτωπο της ρευστότητας.

• Ο επικείμενος διαγωνισμός για το έργο των ταυτοτήτων ενδιαφέρει την εταιρεία, η οποία δουλεύει σοβαρά πάνω σ’ αυτόν, πλην όμως η στρατηγική ανάπτυξής της δεν κρέμεται πάνω σ’ αυτόν.

Τέλος, σε ερώτηση για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2019, η διοίκηση υπονόησε ότι θα αποτελούν συνέχεια της πορείας των εργασιών του πρώτου περυσινού εξαμήνου.


Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text