Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζονται και σήμερα (Παρ, 8/5/2020) για 5η μέρα οι αψιμαχίες αγοραστών / πωλητών στη περιοχή των 600 μονάδων

Συνεχίζονται και σήμερα (Παρ, 8/5/2020) για 5η μέρα οι αψιμαχίες αγοραστών / πωλητών στη περιοχή των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο. Οι μάχες (ή μάλλον αψιμαχίες λόγω χαμηλών τζίρων) μεταξύ αισιοδόξων επενδυτών που προσδοκούν γρήγορη υπέρβαση των οικονομικών συνεπειών των lockdown και απαισιοδόξων επενδυτών  που προβλέπουν επίμονη ύφεση μέχρι το τέλος του 2020, συνεχίζονται και σήμερα με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) να κερδίζει μεν +0,55% (στις 605 μονάδες) αλλά με οριακά μαύρο καντήλι αφού το άνοιγμα έγινε στις 608 μονάδες. Οι τζίροι είναι πολύ μικροί (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες τα πάνε αρκετά καλύτερα κινούμενοι σήμερα ακόμα πιο θετικά από τον ΓΔ πολύ κοντά στο υψηλό διμήνου τους.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι κατά κάποιο τρόπο αντιφατική : η βραχυχρόνια τάση είναι καθοδική καθώς ο ΓΔ βρίσκεται πιο κοντά στο χαμηλό 20ημέρου παρά προς το υψηλό του ιδίου διαστήματα, η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική καθώς ο ίδιος δείκτης βρίσκεται κοντύτερα στο υψηλό , παρά στο χαμηλό, του διμήνου και τρίτον και κυριότερο, η μεσομακροπρόθεσμη τάση είναι καθοδική αφού ο ΓΔ βρίσκεται πιο κοντά στο χαμηλό έτους των 484 μονάδων παρά στο υψηλό των 950.

 

Αυτή η αντιφατικότητα δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε σε αποφασιστικές κινήσεις. Πάντως, εμείς θα ενισχύσουμε ελαφρά θέσεις αν ο ΓΔ ξεπεράσει το υψηλό διμήνου των 641 μονάδων και θα μειώσουμε θέσεις αν ο ίδιος δείκτης πέσει κάτω από το χαμηλό μήνα των 590 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 7 μετοχές, οι ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΙΝΤΚΑ, ΑΡΑΙΓ και ΚΟΥΕΣ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΜΛΣ, ΒΙΟΣΚ και ΤΙΤΚ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +6% με μεγάλους όγκους 500 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής λόγω της επικείμενης εισόδου του στον δείκτη MSCI που ακολουθούν οι ξένοι επενδυτές.

Άλλες παρατηρήσεις :

Η ΠΛΑΘ μετά την πρόσφατη διόρθωση κατά -15% του ισχυρού της ράλι, με την σημερινή άνοδο +6,76% ανακτά, μαζί με την χθεσινή, το μισό περίπου της εν λόγω διόρθωσης.

Η ΚΟΥΕΣ κερδίζει σήμερα τα εύσημα καθώς είναι η μοναδική (μαζί με τον ΣΑΡ) που σημειώνει με καλή άνοδο +3,30%, νέα υψηλά διμήνου ανακτώντας πάνω από το μισό της μεγάλης «κορονοβύθισης».

Η ΜΠΕΛΑ (+1,30%) τείνει και αυτή να κάνει το ίδιο, να πετύχει νέα υψηλά διμήνου.

Οι ΑΡΑΙΓ και ΟΤΟΕΛ προσπαθούν σήμερα με μέτριες για την εποχή ανόδους, +2% με +3%, να σταθούν στα πόδια τους δηλαδή να μην καταπέσουν σε νέα χαμηλά έτους μετά το προχθεσινό  σφοδρό χτύπημα που δέχθηκαν.

Τέλος, οι τράπεζες, εξίσου σαν τις ΑΡΑΙΓ/ΟΤΟΕΛ χτυπημένες από τα sell off του Φεβρουαρίου-Μαρτίου, δείχνουν πολύ αδύναμες με τον ΔΤΡ να κινείται  στην χαμηλή περιοχή των 300 μονάδων , από τις 900 των αρχών του 2020. Ολοι φοβώνται νέο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της «κορονούφεσης»

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text