Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπογραφές σήμερα για τη μαρίνα Αλίμου, συμφωνία αξίας 177 εκατ. ευρώ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπογραφές σήμερα για τη μαρίνα Αλίμου, συμφωνία αξίας 177 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπογραφές σήμερα για τη μαρίνα Αλίμου, συμφωνία αξίας 177 εκατ. ευρώ

Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η σύμβαση θα υπογραφεί τόσο από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), όσο και από το ΤΑΙΠΕΔ και τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού.

Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις επικράτησε πριν από περίπου ένα χρόνο στη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας με προσφορά 57,5 εκατ. ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία). Όπως είχε ανακοινώσει τότε το ΤΑΙΠΕΔ «η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας».

Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της Βαλκανικής, με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.100 σκαφών και τον επενδυτή να έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης με τη δημιουργία ξενοδοχείου κ.λπ.

Ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις που προσεγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.

Τα έργα ανάπτυξης πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Με την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθεί ένας πόλος τουρισμού και αναψυχής που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους αναψυχής και εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπο, χώρους υπαίθριων εκδηλώσεων κλπ.

Με την προβλεπόμενη αναβάθμισή της μαρίνας Αλίμου, αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.


Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text