Flexopack

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Flexopack

Στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της βρέθηκαν οι πωλήσεις της εταιρίας (€ 89,3 εκατ. έναντι € 84,5 εκατ.) κατά το 2019, ενώ τα κέρδη βρέθηκαν σε “απόσταση αναπνοής” από το ιστορικό υψηλό του 2017 (€ 7,195 εκατ. έναντι € 7,095 κατά το 2018 και € 7,389 εκατ. κατά το 2017). Η εταιρία σημείωσε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές € 13,2 εκατ., μέσω των οποίων χρηματοδότησε επενδύσεις ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, διένειμε κεφάλαια στους μετόχους και περιόρισε σε πολύ χαμηλά επίπεδα τον καθαρό της δανεισμό (εδώ).  Στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,0632 ευρώ ανά μετοχή (περυσινή χρηματική διανομή 0,06 ευρώ ανά μετοχή).

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Flexopack εξέφρασε τη σαφή ικανοποίησή της για τις οικονομικές επιδόσεις του 2019 και διατύπωσε τη συγκρατημένη αισιοδοξία της ότι η φετινή πορεία του ομίλου δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία της Covid-19 (άλλωστε, η φύση των προϊόντων της, θα μπορούσε να οδηγήσει στη σκέψη ότι η ζήτηση γι’ αυτά θα μπορούσε μάλιστα να αυξηθεί, λόγω της αύξησης της ευαισθησίας του κοινού πάνω σε θέματα υγειονομικής ασφάλειας).

Η εταιρία, η οποία πέρυσι ολοκλήρωσε ένα πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους € 35 εκατ., φέτος προχώρησε στη σύσταση νέας εμπορικής εταιρείας, με την επωνυμία Flexopack USA Inc. στις ΗΠΑ. Η νέα εμπορική εταιρεία, ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυπριακή θυγατρική Flexopack International Ltd, η οποία είναι 100% ελεγχόμενη από την FLEXOPACK. H σύσταση της νέας εταιρείας στις ΗΠΑ εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου για την στοχευμένη διεύρυνση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παγκοσμίου δικτύου διανομής και διάθεσης των προϊόντων της.(εδώ)

Θεωρώντας ότι, παρά το μεσαίο μέγεθός της, πρόκειται για μία από τις καλύτερες εταιρίες του Χρηματιστηρίου, διατηρούμε τη θετική άποψη για τη μετοχή της.

Δείτε την ετήσια οικονομική έκθεση (εδώ), τον πίνακα οικονομικών μεγεθών (εδώ) και τη σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr (εδώ).


Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text